загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Індекс борщу та інші стрибки цін на продукти і товари для дому — інфографіка

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Життя пересічного українця стало обходитися дорожче. Особливо зросли в ціні деякі ключові продукти харчування.

Молоко і вершкове масло у столичних супермаркетах за 10 місяців цього року додали від третини до 40% від своєї колишньої ціни. Про це свідчать дані дослідження консалтингової компанії Korn Ferry Hаy Group.

Ще більш вражаючі стрибки цифр — на цінниках м'ясних продуктів: куряче філе подвоїло свою вартість, а свинина взагалі додала дві третини до того рівня, на якому вона "котирувалися" на прилавках на початку 2017-го.

За 10 місяців цього року суттєво збільшився в ціні і так званий індекс борщу — набір продуктів, необхідний для приготування традиційної страви, у складі якого м'ясо, овочі та масло. За розрахунками Korn Ferry Hay Group, цей комплексний показник збільшився на 37,74%.

Подорожчали — нехай і не настільки серйозно — всі продукти. В результаті, їжа в структурі загальних витрат українців виявилася одним із драйверів зростання вартості життя. За оцінками все тієї ж Korn Ferry Hay Group, з початку року вона в середньому подорожчала на 17%. Не кажучи вже про товари для дому. Для порівняння, минулого року головною рушійною силою зростання вартості життя було подвоєння вартості комунальних послуг. А їжа навіть подешевшала тоді на 2%.

 

 

Джерело:
До списку новин