загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Присідаю i роки скидаю: секрет здоров'я 65-лiтнього пенсіонера в трьох простих вправах

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Володимир Сидорня iз Здолбунова постiйно експериментує над собою та своїм органiзмом. Майже 30 рокiв бiгає i влiтку, i взимку, навiть у двадцятиградусний мороз - з оголеним торсом, у шортах. А ще пiдтягується на турнiку, пiднiмає пудову гирю, качає м'язи черевного пресу, пише газета "Експрес".

"Та одного дня я зрозумiв, - каже пан Сидорня, - що наше здоров'я залежить не вiд кiлькостi вправ. Виявляється, щоб бути здоровим, досить регулярно присiдати, вiдтискатися та тренувати прес. Це так звана методика для лiнивих, яку оприлюднив Сергiй Бубновський, професор, доктор медичних наук. Життя цього чоловiка було непростим: ДТП, три операцiї, 27 рокiв на милицях. Лiкарi розводили руками, мовляв, нiчим допомогти не можуть. I тодi вiн допомiг собi сам. Розробив всiлякi вправи, якi активiзують внутрiшнi резерви органiзму. Я вiдкрив для себе цiкаву рiч: про стан здоров'я чоловiка, навiть про його вiк, можна дiзнатися, якщо подивитися на ноги. Хоч якi великi були б бiцепси, та якщо людина ледве переставляє ноги - це вже тривожний симптом. Ноги - своєрiдна помпа, яка допомагає серцю".

Тепер Володимир Сидорня щодня обов'язково присiдає, тренує черевний прес i вiдтискається вiд пiдлоги чи на брусах. Цi три вправи, як пересвiдчився вiн на практицi, фундамент нашого здоров'я. А решта мають, так би мовити, другорядне значення. "Як ви вважаєте, що допомагає серцю активнiше перекачувати кров? - запитує пенсiонер. - Так, м'язи. Якщо вони регулярно працюють, головному двигуну органiзму легше. У людини приблизно 600 м'язiв, 400 суглобiв i майже 100 кiлометрiв судин. Це величезна структура, яку треба пiдтримувати у функцiональному станi. Що для цього я роблю? Присiдаю: десять пiдходiв по десять разiв. Ноги - на ширинi плечей, а зад вiдтягуйте так, наче сiдаєте на стiлець. Тодi задiюється саме група нижнiх м'язiв стегна, якi допомагають серцю пiдтримувати кровообiг. Перерва мiж вправами - секунд двадцять. Звичайно, для нетренованих навантаження має бути дозованим. Друга вправа - для черевного пресу. Коли ми качаємо його м'язи, водночас тренуємо м'язовий корсет спини, напружуємо i руки, i шию, i ноги. А це своєрiдна профiлактика остеохондрозу, гриж. Тобто такий собi цiлющий бальзам для хребта. Хiба це важко робити? Нi".

Нарештi третя вправа - вiдтискання. Вiд будь-чого. Можна навiть вiд стiни. Але найкраще вiд пiдлоги чи на брусах. "М'язи плечового пояса найближче до голови. Тому така вправа, як стверджує Сергiй Бубновський, допомагає уникнути склерозу та хвороби Альцгеймера, - вважає чоловiк. - Запам'ятайте, коли ви опускаєтесь, слiд вдихати повiтря, а коли пiднiмаєтесь - видихати. А не навпаки. Чому? У такий спосiб зменшуєте внутрiшньочерепний та внутрiшньодiафрагмовий тиск i навiть артерiальний. Тобто нормалiзуєте його. Отож секрет здоров'я простий: я пiдтримую м'язову систему в тонусi й не маю проблем нi з ногами, нi з хребтом, нi з головою!"

 Володимир IСАЄВ

Джерело:
До списку новин