загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Немає пояснень, звідки надійдуть кошти на підвищення «мінімалки», – політолог

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Доволі складно погодитись з тим, що в Україні покращився інвестиційний клімат, адже не було помітно якихось серйозних надходжень в нашу державу. Тому не зовсім зрозуміло, звідки візьмуться кошти на підвищення мінімальної зарплатні.

Про це в ефірі інформаційно-аналітичного проекту «Перші про головне. Коментарі» зазначив політолог Дмитро Разумков.

Народні депутати разом з урядовцями в один голос кричать про те, що повинне бути підвищення мінімальної заробітної платні. Натомість люди переконані, що через інфляцію воно знову буде непомітним, а підприємці запевняють, що знову зросте ЄСВ і вони просто не зможуть його виплачувати.

«І це все правда. Але насправді вони трохи лукавлять. Адже не на 900 гривень підніматиметься «мінімалка» (від 3200 до 4100 гривень, як нещодавно пообіцяв Президент України Петро Порошенко – ред.). Адже на наступний рік вона і без цього закладалась у розмірі близько 3700 гривень, тому різниця буде лише в 400 гривень», – зазначив Дмитро Разумков.

Він переконаний, що проблема полягає в тому, що не було жодних пояснень, звідки візьмуться ці фінансові ресурси.

«Я дозволю собі не погодитись з тим, що у нас покращився інвестиційний клімат. Я не помітив якихось серйозних поштовхів у надходженні інвестицій в нашу державу. Також хотів би зазначити, що це не зовсім ініціатива Президента, адже за економічний блок в Україні в першу чергу відповідає Кабінет міністрів», – наголосив політолог.

На його думку, найважливішим питанням є те, чи зможе бізнес виплачувати мінімальну зарплату у розмірі 4100 гривень.

«Насправді для багатьох підвищення навіть до 3200 було достатньо складним. Я не кажу про столицю. У Києві «мінімалка» і без цього достатньо висока. І я не кажу про середній і великий бізнес, який частіше за все виплачує зарплатню вищу, ніж 3200. Якщо ж говорити про так званих «ФОПів» (фізична особа-підприємець – ред.), то малому бізнесу буде доволі складно виплачувати такі зарплати», – вважає експерт. 

На думку віце-прем'єра Павла Розенка, збільшення рівня мінімальної зарплати стане передумовою для підвищення пенсій.

Павло Розенко розраховує, що підвищення рівня мінімальної зарплати наступного року до 4100 грн не призведе до інфляції. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

Ініціативу президента про підвищення "мінімалки" Розенко назвав "абсолютно правильною" і заявив про повну підтримку зі свого боку.

"Переконаний, ми маємо всі шанси досягнути мінімальної зарплати 4100 грн у 2018 році в неінфляційний спосіб. Такий крок також дасть додатковий ресурс надходжень до Песійного фонду, що надасть можливості для чергового підвищення пенсій в Україні", – зазначив він.

 

Джерело:
До списку новин