загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

ТОП-15 людей, які прожили понад 110 років і їхні секрети довголіття

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

До ста років доживає лише мала частка відсотка від загальної чисельності людей на планеті.

За світовими даними, середня тривалість життя чоловіків становить 68 років, жінок – 72 роки (2010 – 2015 роки). До ста років доживає лише мала частка відсотка від загальної чисельності людей на планеті. Сьогодні ми познайомимося зі списком відомих довгожителів, які прожили більше 110 років. У чому ж секрет довголіття, нарешті? У кожного з них він свій власний.

15. Гертруда Бейнс прожила 115 років

Гертруда Бейнс народилася в 1894 році в штаті Джорджія, США. В юному віці Гертруда вийшла заміж, народила дочку, яка в 18 років померла від тифу. Жінка багато років працювала прислугою.

Гертруда померла в лікарні Лос-Анджелеса в 2009 році. Лікарі пов'язали її смерть з ускладненнями після перенесеного серцевого нападу. Коли її запитали, в чому секрет довголіття, жінка відповіла: "Бог... запитайте у нього. Я жила, піклуючись про себе, як він мені і велів.."

14. Една Паркер прожила 115 років

Американка Една Паркер присвятила своє життя професії вчителя. У квітні 2008 року у неї було п'ять онуків, тринадцять правнуків і тринадцять праправнуків. До 100 років жінка жила одна на фермі, пізніше переїхала до старшого сина, а потім – жила в будинку для літніх людей, де померла в 2008 році.

13. Крістіан Мортенсен прожив 115 років

Крістіан Мортенсен народився в Данії в 1882 році, а в 1903 іммігрував в США, де змінив безліч місць проживання та роботи. В основному був зайнятий в професії кравця. Крістіан Мортенсен був одружений один раз, але шлюб виявився нещасливим – він розлучився, не нажив дітей, і більше не заводив серйозних стосунків.

В останні роки життя він майже втратив зір і більшу частину часу проводив у кріслі-каталці, слухаючи радіо. Мортенсен помер в 1998 році, у віці 115 років і 252 днів. Ось що він якось сказав про секрет довголіття: "Друзі! Куріть хороші сигари, пийте більше води, менше алкоголю, залишайтеся позитивними і частіше співайте – буде вам довголіття".

12. Джераліен Теллі прожила 116 років

Американка Джераліен Теллі народилася в США в 1899-му, і з дитинства працювала на фермі. Зі своїм єдиним чоловіком вона прожила разом 52 роки. Джералін завжди була активною: шила сукні та ковдри, займалася спортом, часто вибиралася на риболовлю.

11. Кімура Джіроемон прожив 116 років

Кімура Джіроемон визнаний найстарішим з чоловіків, які коли-небудь жили. Уродженець Японії, Кімура 45 років пропрацював листоношею. Вийшовши на пенсію, займався господарством на своїй фермі аж до 90 років. На 2009 рік у нього було 7 дітей, 14 онуків, 25 правнуків і 9 праправнуків. На його думку, секрет довгого і здорового життя полягає в тому, щоб приймати їжу маленькими порціями. Кімура помер в 2013 році в лікарні від пневмонії.

10. Елізабет Болден прожила 116 років

Американка Елізабет Болден народилася в 1890-му в сім'ї звільнених рабів. Жінка займалася переважно фермерським працею. На момент 116-го дня народження, у неї було 40 онуків, 75 правнуків, 150 праправнуків, 220 прапраправнуків і 75 прапрапраправнуків. Одного разу репортер з газети запитав її про секрет довголіття, на що Елізабет відповіла коротко: "Гадки не маю". Довгожителька померла в будинку для літніх людей в 2006 році.

9. Гертруда Уівер прожила 116 років

Гертруда Уівер народилася в штаті Арканзас, США, в 1898 році. До її 116-річчя в живих залишився тільки один з її чотирьох дітей – син Джо, якому тоді було 93 роки.
У 104 року після травми стегна Гертруда потрапила в будинок для людей похилого віку, де померла в 2015-му. У неї не було ніяких хронічних захворювань, вона не пила і не курила. Секрет довголіття, за словами Гертруди Уівер, у "вірі в Бога, працьовитості і любові до ближніх".

8. Марія Естер де Каповілья прожила 116 років

Марія Естер де Каповілья – довгожителька з Еквадору, все життя займалася мистецтвом, ніколи не курила і не пила міцного алкоголю. Зі своїм єдиним чоловіком жінка прожила 32 роки. У них було п'ятеро дітей, троє з яких жили на день смерті Марії. У неї було 12 онуків, 20 правнуків і 2 праправнуки. Марія Каповілья померла за кілька днів до свого 117-річчя від пневмонії.

7. Місао Окава прожила 117 років

Японська довгожителька Мисан Окава народилася в 1898 році в місті Осака. Станом на 2013 рік, двоє з її трьох дітей були живі, обидва віком старше 90 років. У віці 110 років Мисан почала пересуватися тільки в інвалідному кріслі. "Багато суші і багато сну" – ось її формула довголіття! Жінка померла в 2015 році від серцевої недостатності в будинку для літніх людей.

6. Набі Тадзіма 117 років

Ще одна довгожителька з Японії Набі Тадзіма в цьому році відзначила свій 117-ий день народження. Набі Тадзіма народилася в японському селі 4 серпня 1900. Вона вважається найстарішим жителем Землі і останнім нині живе в світі, що народилися в XIX столітті. Станом на вересень 2017 року, у неї близько 160 нащадків.
Жінка розповідає, що любить поласувати локшиною рамен і суші зі скумбрією. Зараз вона знаходиться в будинку для літніх людей.

5. Емма Морано прожила 117 років

Італійка Емма Морано (1899 – 2017) визнана найстаршою людиною, яка коли-небудь жила в Італії. Єдиний шлюб в житті Емми виявився нещасливим – вона фактично розлучилася з чоловіком. У 1937 році у неї народилася дитина, але вона померла, коли їй було всього шість місяців. У чому її формула довголіття? "У дієті, що складається з сирих яєць і печива", а також в тому, щоб "бути самотньою".

4. Вайолет Браун прожила 117 років

З квітня 2017 ямайська довгожителька Вайолет Браун була найстарішим верифікованим жителем Землі, а також першим верифікованим довгожителем Ямайки. Від єдиного шлюбу у неї було четверо дітей. Вайолет Браун стверджувала, що у її довголіття немає ніякого особливого секрету: "Коли люди запитують, що я їм і п'ю, що живу так довго, я відповідаю, що їм усе, крім свинини і курки, і не п'ю міцний алкоголь".

3. Марія-Луїза Мейор прожила 117 років

Марія-Луїза Мейор народилася в 1880 році в канадській провінції Квебек, і визнана найстаршою верифікованою мешканкою Канади, яка коли-небудь жила. У житті Марії-Луїзи було два заміжжя, у неї було десять дітей. До моменту її смерті в 1998 році, один з її синів і старша дочка жили в тому ж будинку для літніх людей, що і вона. Довгожителька не приховувала, що любила випити вина, а тільки в 90 років кинула курити тютюн.

2. Сара Кнаусс прожила 119 років

Сара Кнаусс (1880 – 1999) – найстаріша верифікована мешканка США, яка коли-небудь жила. Коли її рідні повідомили їй про те, що вона була визнана найстаршою людиною в світі (їй було 117), Сара у відповідь посміхнулася і сказала "ну і що?". Її єдина дочка прожила 101 рік.

На думку місіс Кнаусс, її секрет довголіття в тому, щоб "не засмучуватися через дрібниці". Сара Кнаусс померла в будинку для літніх людей, в якому жила протягом 9 років.

1. Жанна Кальман прожила 122 роки

Француженка Жанна Кальман (1875 – 1997) – найстаріша з людей, які коли-небудь жили на Землі, чиї дати народження і смерті документально підтверджені. У 21 рік Жанна вийшла заміж за свого троюрідного брата, і народила єдину дочку. Після весілля вона ніколи не працювала.

У віці 110 років Жанна переїхала в будинок престарілих, де померла в 122 роки. Кожен день в будинку для літніх людей вона робила фруктовий салат зі шматочків банана і апельсина, а також викурювала дві сигарети.

 

Джерело:
До списку новин