загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Рева про підвищення мінімальної зарплати до 4,1 тис. грн: Це прорахована норма, яка повинна бути в Україні у 2018 році

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Міністр додав, що президент розуміє, що для того, щоб ввести цю норму, треба мати відповідні економічні ресурси.

Міністр соцполітики Андрій Рева заявив, що підвищення мінімальної зарплати до 4,1 тис. грн - це прорахована норма мінімальної зарплати, яка відповідно до законодавства повинна бути в Україні в 2018 році. Про це він сказав журналістам у кулуарах Кабміну.

"З урахуванням індексу інфляції, який був у 2017 році, прожитковий мінімум повинен бути 4023 грн. Тому пропозиція президента про встановлення мінімальної зарплати 4100 грн - це прорахований розмір, прорахована норма мінімальної зарплати, яка відповідно до законодавства повинна бути в Україні в 2018 році", - сказав він.

Міністр додав, що президент розуміє, що для того, щоб ввести цю норму, треба мати відповідні економічні ресурси.

"Сьогодні в бюджеті залишається норма 3723 до другого читання, за пропозицією Міністерства соціальної політики записано, що за підсумками першого кварталу при виконанні бюджету розглянути можливість перегляду цієї цифри, президент пропонує це зробити не пізніше ніж до третього кварталу 2018 року. Але це буде реалізовано в тому випадку, якщо наші економічні можливості дозволять зробити це", - додав Рева.

Раніше президент України Петро Порошенко під час виступу на форумі об'єднаних громад заявив, що виступає за підвищення мінімальної зарплати до 4100 грн.

Віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко розраховує, що підвищення рівня мінімальної зарплати у наступному році до 4100 грн не призведе до інфляції. На його думку, такий крок стане стане передумовою для підвищення пенсій. Також він заявив, що кошти у державному бюджеті для підвищення мінімальних зарплат з'являться від детінізації та зростання економіки. На думку Розенка, рівень зростання економіки дасть можливість далі збільшити мінімальну зарплату до 4100 грн.

Нагадаємо, з 1 січня 2017 року мінімальна заробітна плата становить 3200 грн.

З 1 грудня 2017 року підвищено до 1762 грн розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

 

Джерело:
До списку новин