загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Порошенко підписав закон про комунальні послуги. Що зміниться для українців

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Президент України Петро Порошенко підписав закон "Про житлово-комунальні послуги".

Про це повідомляється на сайті глави держави.

"Документом осучаснюються правові, економічні та організаційні засади надання споживачам житлово-комунальних послуг, а також запроваджуються новітні моделі договірних взаємовідносин між споживачами та виконавцями послуг, побудовані на принципах відкритості, прозорості та взаємної відповідальності", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, визначено перелік житлово-комунальних послуг, загальні вимоги щодо надання таких послуг та організаційні засади їх комерційного обліку, порядок оплати за їх надання та застосування соціальних нормативів, порядок і особливості укладання, зміни та припинення договорів суб’єктами правовідносин у сфері надання житлово-комунальних послуг.

"Реалізація положень закону сприятиме демонополізації та дерегуляції у сфері житлово-комунальних послуг, підвищенню їх якості, забезпеченню можливості контролю за їх наданням, оновленню житлового фонду та підвищенню ефективності його управлінням", - зазначається в повідомленні.

Верховна Рада 9 листопада ухвалила нову редакцію закону "Про житлово-комунальні послуги", що регулює відносини між виконавцями і споживачами ЖКП.

Закон, зокрема, передбачає право споживача платити за ЖКП менше, якщо постачальники надають послуги поганої якості, надають їх у неповному обсязі або зовсім не надають. 

Закон передбачає введення абонентської плати за опалення, тобто поділ тарифу із зазначенням розміру плати за комунальні послуги та плати власне за послуги з управління, яка буде стягуватися з мешканців багатоквартирних будинків протягом всього року, навіть влітку. При цьому споживач має право не оплачувати послуги (крім теплоенергії) в разі, якщо ними не користується в період тимчасової відсутності в приміщенні більше 30 календарних днів.

Крім того, закон скасовує регулювання тарифів на квартплату. Тепер плата за експлуатацію багатоквартирних будинків і прибудинкових територій з мешканців буде стягуватися на договірній основі. Закон встановлює порядок укладення договорів про водопостачання, поводження з відходами, газ, електрику тощо.

Водночас новий законопроект передбачає пеню за прострочену оплату в розмірі 0,01% за кожен прострочений день, проте при заборгованості з зарплати, пенсії чи соцвиплатах пеня не нараховуватиметься.

Також вводиться обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності керуючого багатоквартирного будинку за шкоду, заподіяну загального майна.

Закон вступить в силу через 6 місяців з дати його оприлюднення.

 

Джерело:
До списку новин