загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Які вазони цвітуть взимку?

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Навіть якщо за вікном сніг, у вашій квартирі може бути безкінечне літо. Головне — вибрати ті кімнатні рослини, які цвітуть саме в зимові місяці.

У зимовий період по-особливому хочеться тепла і яскравих кольорів. Підняти градус настрою в цей час можуть квіти. Якщо на клумбі вони з’являться тільки через два-три місяці, то на підвіконні – хоч сьогодні! Адже деякі кімнатні рослини цвітуть саме взимку.

У холодну пору року у магазинах можна придбати багато квітучих вазонів.

Так, бутони на каланхое з’являються наприкінці грудня, а якщо тримати рослину на північному вікні, то й пізніше.

Бегонії цвітуть з листопада по березень.

На шлюмбергері з’являються квіти після періоду спокою (треба зменшити поливання і температуру повітря). До речі, коли на рослині з’являються бутони, її у жодному разі не можна переставляти у друге місце чи обертати горщик, вікна краще не відчиняти – можуть обсипатися бутони.

На південному вікні упродовж усієї зими можуть цвісти антуріуми, сенполії, спатіфілуми і невибагливі бальзаміни, при чому без підсвічування. Щоб продовжити термін цвітіння, треба продовжити підживлення.

Для більшості вазонів, які цвітуть взимку, важливо підтримувати температурний режим. Наприклад, азалії, камелії, пуансетії (різдвяна зірка), цикламени люблять прохолоду. Для них оптимальна температура – 15-18 °С. У теплому приміщенні вони відцвітають значно швидше. Натомість такі тропічні рослини, як орхідеї, вриезії, ехмеї, треба тримати у теплі і захищати від протягів.

Окрему групу рослин, які цвітуть взимку, становлять цибулинні: нарциси, крокуси, мускарі. Вони розцвітають у другій половині зими, коли світловий день починає потроху збільшуватися.

Величезні квіти-дзвіночки з’являються на гіпераструмах у січні-лютому, після періоду спокою. Для цибулинних, які розквітли, найкраще підійде прохолодне приміщення (10-15 °С), у теплому вони відцвітають дуже швидко.

Джерело:
До списку новин