загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Продав квартиру – позбавили субсидії на ЖКГ. Правда чи ні?

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Сума у 50 тисяч гривень звучить для українців як вирок. Якщо маєш гроші – субсидію не отримуєш. Як насправді? Що не впливає на отримання субсидії та чого можна не боятися?

Варто почати з того, що про сам факт продажу нерухомості громадяни не зобов’язані звітувати перед органами соцзахисту, а тільки задекларувати свій дохід. А це абсолютно різні речі. У подальшому цей дохід буде враховуватися при розрахунку субсидії на наступний період (літній чи зимовий).

А власне продаж квартири чи іншого об’єкту нерухомості не входить до переліку критеріїв, згідно з якими вас можуть позбавити права на отримання субсидії.

Якщо ви купили ту чи іншу річ вартістю 50 тисяч гривень чи більше на момент отримання субсидії, вам НЕ ПЕРЕСТАНУТЬ її надавати. Це підтверджує Постанова Кабінету міністрів «Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива».

ЩО ЩЕ НЕ ВПЛИВАЄ НА ПРИЗНАЧЕННЯ СУБИДІЇ?

– вартість майна, отриманого у спадок чи подарунок (такий дохід не враховується при розрахунку розміру субсидій);

– наявність двох житлових приміщень чи двох автомобілів.

Враховується лише ОФІЦІЙНИЙ дохід, який приносить майно.

Якщо ви витратили 50 тисяч гривень чи більше на медпослуги, субсидію також не скасують.

ЯКЩО КВАРТИРА У КРЕДИТІ
При купівлі квартири у кредит враховується сума першого внеску. Якщо це більше 50 тисяч гривень – питання щодо призначення субсидії вирішується комісією на підставі акту обстеження матеріально-побутових умов проживання.

КОЛИ СУБСИДІЮ МОЖНА ВТРАТИТИ?
Якщо хтось із зареєстрованих у житловому приміщенні в період 12 місяців перед тим, як звернутися за субсидією, купив земельну ділянку, нерухомість, автомобіль, будматеріали чи сплатив за певні послуги суму у 50 тисяч гривень чи більше, то сім’ю можуть позбавити права на отримання субсидії.

 

Джерело:
До списку новин