загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Лікарі прописують пенсіонерам... комп'ютерні ігри

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Дослідники порадили літнім людям захоплюватися відеоіграми і грати на фортепіано, щоб стимулювати зони мозку.

Вчені Монреальського університету провели експеримент, за результатами якого прийшли до висновку, що відеоігри істотно покращують розумові здібності людей похилого віку.

Для проведення дослідження вони відібрали 33 осіб віком старше 55 років, попередньо розділивши їх на три групи. Першій команді довелося по кілька годин щодня грати в гру Super Mario 64, другій - таку саму кількість часу проводити за грою на фортепіано, а ось третім дісталося найлегше - вести свій звичний спосіб життя.

Учені протягом шести місяців вимірювали кількість сірої речовини в кількох областях мозку: в гіпокампі, який відповідає за пам’ять, дорсолатеральній префронтальній корі – за прийняття рішень та планування і мозочку – за координацію і рівновагу. Через півроку спостереження  вчені застосували МРТ-сканування і когнітивні тести для обчислення розумових здібностей добровольців. Згаданими тестами викладачі університету виміряли кількість сірої речовини в трьох ділянках мозку, а саме гіпокампі, дорсолатеральній префронтальної корі і мозочку. 

З’ясувалося, що у тих пенсіонерів, хто грав у відеогру, значно збільшилася кількість сірої речовини в гіпокампі, в наслідок чого відчутно покращилася пам’ять. Ті люди, хто грали на фортепіано, стали краще планувати і приймати рішення, а ось у тих, хто нічого не робив, спостерігалося скорочення кількість сірої речовини в усіх досліджуваних ділянках мозку.

– 3D-відеоігри задіють гіпокамп для створення когнітивної карти – уявлення про віртуальне середовище, – пояснили автори дослідження.

Окрім цього, у людей, які грали в відеогри, помітно покращилася короткочасна пам'ять, а також підвищився рівень сірої речовини частини мозку, що відповідає за перехід пам'яті в довготривалу. 

Вчені розраховують, що отримані ними результати в майбутньому будуть використані, щоб допомогти людству в боротьбі з хворобою Альцгеймера. Так як раніше вже було доведено зв’язок між обсягом гіпокампу та ризиком розвитку цієї недуги.

 

Джерело:
До списку новин