загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Пенсійні системи потребують реформ через демографічну кризу

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Головним фактором, через який пенсійні системи потребують негайних реформ, стала системна демографічна криза.

Про це заявили аналітики центру Разумкова.

"За оцінками міжнародних організацій, сьогодні основним побудником, які штовхають необхідності реформування пенсійних систем, є системна демографічна криза. Саме демографічні проблеми, старіння населення, визначені в минулому році одним з десяти глобальних викликів, перед яким стоїть людство. Це стосується і України", – зазначає Ольга Піщуліна, провідний експерт соціальних і гендерних програм центру Разумкова.

У регіональному розрізі найгірші демографічні прогнози ООН призводить для населення Європи. Очікується, що тут кількість літніх людей виросте з 17,6% в 2015 р до 27,6% в 2050 р Саме тому Європу називають самим "постарілим" регіоном світу.

Головними причинами старіння населення називають зниження народжуваності, скорочення смертності та збільшення тривалості життя.

Так, якщо в 1980 р в світі було близько 4,4 млрд населення з яких 383 млн становили літні люди, то в 2015 р на 7,3 млрд населення припадало 906 млн літніх людей. За прогнозами експертів, в 2050 року світова населення виросте до 9,7 млрд, а середня тривалість життя підніметься з 71,9 років до 76,9 років.

В Україні ситуація схожа. За останні десятиліття демографічна ситуація в країні значно погіршилася, а чисельність населення продовжує стрімко зменшуватися до сих пір. У 2015 році в Україні налічувалося 44,8 млн жителів, 22,6% з яких займало населення віком від 60 років. Згідно з прогнозами, в 2050 року на 35,1 млн населення буде 31,5% літніх людей, а на 2100 рік в країні залишиться близько 26,4 млн людей і 28,7% літніх.

Анастасія Іщенко

 

Джерело:
До списку новин