загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Співвідношення пенсій із заробітною платою в Україні становить близько 37%

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Коефіцієнт заміщення має становити мінімум 40%.

Експерти стверджують, що є два головні критерії, за якими можна оцінити пенсійну систему в Україні – це критерій фінансової стійкості і коефіцієнт заміщення.

"Якщо говорити відповідно до критеріїв фінансової стійкості, пенсійна система України навряд чи може бути названа такою", – говорить провідний експерт соціальних і гендерних програм центру Разумкова Ольга Піщуліна.

Також наголошується, що ще один важливий показник з точки зору оцінки ефективності пенсійної системи – це коефіцієнт заміщення. Адекватність пенсійної системи визначається рівнем співвідношення пенсій із заробітною платою, яку отримували громадяни в процесі трудової діяльності. Цей показник в Україні також негативний: так, коефіцієнт заміщення має становити мінімум 40%, у нас же він в даний час тільки близько 37%.

Крім того, на пенсійну систему впливають не тільки внутрішні, а й зовнішні чинники, тому що вона функціонує в макроекономічному середовищі, досягти прискорення розвитку якого так і не вдалося.

На думку експертів, вирішити пенсійну проблему в країні можна декількома способами:

  •  - підвищенням страхового тарифу;
  •  - зниженням розміру пенсій;
  •  - зниженням кількості пенсіонерів.

У той же час, жоден з цих варіантів поки не може бути реалізований в Україні.

Анастасія Іщенко

 

Джерело:
До списку новин