загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Стало відомо, куди найчастіше українці їздять на заробітки і скільки заробляють

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Експерт з питань працевлаштування Тетяна Пашкіна розповіла, куди українці найчастіше відправляються в пошуках роботи і скільки заробляють.

Так, за словами експерта, українські громадяни найчастіше їздять на роботу в сусідню Польщу. Ця країна найбільш лояльна до трудових мігрантів. Також популярні серед заробітчан такі країни, як Литва, Латвія, Казахстан, Вірменія, Словаччина, Нідерланди, Швейцарія і Росія.

«Польща найбільш ліберальна країна для трудових мігрантів. За робочими візами туди можна їхати на три місяці або на півроку. Адже чим більше працює людина в Польщі, тим більше у неї шансів отримати картку побуту, за нею мігрант отримує ширший спектр прав, може адаптуватися там і залишитися жити», – каже експерт.

Тетяна Пашкіна також розповіла про вакансії, які пропонують українцям в різних країнах. Якщо мова йде про Польщу, то в цій країні заробітчани часто зайняті в сільському господарстві – збірні роботи. Також в цій країні, як і в Чехії та країнах Балтії, багато вакансій на будівництві.

У Німеччині дуже популярна вакансія сортувальника пляшок. У цій країні українці також працюють токарями і зварниками. А ось в Об’єднаних Арабських Еміратахце виключно сфера обслуговування – пропонують роботу офіціантів, бариста, покоївок.

Що стосується заробітку, то в цьому питанні багато залежить від досвіду і можливостей. Так, різноробочий на фабриці може заробляти близько 20 тисяч гривень на місяць. Якщо у людини є додаткові знання – наприклад вміння працювати з деревом, збирати палети – то це вже 25-30 тисяч/місяць.

Також додаткові можливості надає знання мови. Наприклад, в Польщі, якщо заробітчанин розмовляє польською, то він може працювати бригадиром, а це вже зарплата в 40 тисяч гривень на місяць. А в цілому, за словами експерта, чим ближче до Німеччини, Нідерландів, Скандинавських країн, тим більше плата за роботу.

 

Джерело:
До списку новин