загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Одна з головних проблем в Україні – дефіцит пенсійного фонду

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Дефіцит пенсійного фонду характерний і для країн Європейського союзу.

Так, на думку міжнародних та вітчизняних експертів, які брали участь в дослідженні пенсійної реформи, однією з головних проблем в Україні є дефіцит пенсійного фонду. Про це заявила провідний експерт соціальних і гендерних програм центру Разумкова Ольга Піщуліна.

"Якщо говорити відповідно до критеріїв фінансової стійкості, пенсійна система України навряд чи може бути названа такої. Незважаючи на те, що витрати на фінансування пенсій становлять одну з найбільших статей на соціальний захист – це близько 65%, проте, рівень пенсій наших громадян є одним з найнижчих в Європі. на думку і вітчизняних, і міжнародних експертів, однією з головних проблем в Україні, на яку звертають увагу, є дефіцит Пенсійного фонду", – повідомила Піщуліна.

Останнім часом дефіцит Пенсійного фонду в країні постійно зростає, хоча така проблема характерна не тільки для України, але і для країн Європейського Союзу. Правда, в Україні ця проблема, на думку експертів, з'явилася після зниження єдиного соціального внеску в 2016 р

"Це ні для кого не відкриття, і до цього кроку ставлення неоднозначне. Ми дуже добре пам'ятаємо, як представники дрібного, середнього і великого бізнесу лобіювали таку ініціативу, і, з точки зору бізнесу, напевно цей крок був прийнятним. З точки зору широкої експертної громадськості як вітчизняних, так і міжнародних експертів, цей крок, м'яко кажучи, був непродуманий, в результаті він привів до дефіциту бюджету пенсійної системи", – говорить Піщуліна.

 

Джерело:
До списку новин