загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Про провал пенсійної реформи говорити рано – експерти

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Соціологи пояснюють, що параметричні зміни не можуть вважатися повноцінною реформою.

Назвати пенсійну реформу провалом або досягненням досить важко. Експерти відзначають, що вона почала працювати тільки в жовтні, тому судити про підсумки поки що рано. Соціологи також пояснюють, що параметричні зміни приносять тільки короткочасний результат і не можуть вважатися повноцінною реформою.

На думку Лідії Ткаченко з інституту демографії НАН, реформи потрібно проводити не поступово, а одночасно.

"Усі реформи повинні бути гармонійними і відбуватися одночасно. Не можна так, що ми робимо одну реформу, потім другу і т.д. Реформи або роблять всі відразу або не робляться взагалі", – вважає Ткаченко.

Пенсійна система потребувала негайної реформи через різке старіння нації. В ООН вважають, що процес старіння людей став однією з найбільш значущих соціальних трансформацій ХХІ століття, який впливає на всі сфери соціального розвитку. Про це йдеться в дослідженні центру Разумкова. У регіональному розрізі найгірші демографічні прогнози ООН приводить для населення Європи. Очікується, що тут кількість літніх людей зросте з 17,6% в 2015 р до 27,6% в 2050 р. Саме тому Європу називають регіоном світу, який найбільше "постарів".

Відзначимо, в Пенсійному фонді днями розповіли про зростання середньої пенсії в Україні – так, в листопаді в порівнянні з січнем 2017 року воно збільшилося на 41,1%, склавши, таким чином, 2447,95 грн.

Анастасія Іщенко

 

Джерело:
До списку новин