загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Домашній лимон: секрети вирощування

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Кімнатні лимони - досить популярна у любителів домашнього квітництва культура. Відомо, що запах цитрусових має тонізуючу дію, а листя цих рослин виділяє речовини, що очищують повітря від деяких хвороботворних мікробів.

Температурний режим та освітлення

Починаючи вирощувати лимони в домашніх умовах, дехто помилково намагається створити вдома тропічну спеку, а після цього дивуються, що рослина не цвіте, чи не плодоносить, а часто ще й починає в'янути. Вся причина в тому, що ця рослина полюбляє помірне тепло, від 10°C до 22°C, а в зимовий період для лимона взагалі рекомендована ще нижча температура, в діапазоні від 10°C до 14°C.

В спекотне літо найкраще винести рослину на свіже повітря на балкон або лоджію, але місце повинне бути в тіні, а не на пекучому сонці. Лимон дуже світлолюбний, так що дорослі дерева спокійно переносять вплив прямих сонячних променів, а от молоді рослини слід ховати в притінені місця.

Полив

Дерево лимона не переносить крайності, він однаково погано реагує на пересихання грунту і зайве її перезволоження, ідеальний стан - регулярний полив маленькими порціями. У період з травня по вересень кількість води слід збільшувати, а в зимовий період навпаки - зменшувати.

Але найголовніше про що слід пам'ятати і взимку, і влітку - це важливість для лимона стан вологості крони. Щодня з пульверизатора слід зрошувати крону дерева таким чином, щоб листя покривалися крапельками роси.

Добрива

Підгодовувати лимони слід тільки в літній період, починаючи з середини вересня внесення будь-яких добрив краще припинити. Для даних цілей підійдуть будь-які комплексні добрива, вносити їх потрібно в середньому два рази на місяць.

Розмноження

Звичайно, можна розмножувати лимон кісточкою, але при цьому слід пам'ятати, що за найоптимальніших умов перші плоди можна чекати не раніше, ніж через 12-15 років, більш того, при такому способі розмноження можуть бути втрачені властивості даного сорту.

Тому краще за все розмножувати лимони - живцями. Для цього навесні нарізаються напіводеревенілі живці, які слід вкоренити в теплиці з підвищеною вологістю і температурою. Після того як вони приживуться, їх сміливо можна висаджувати в горщик. 

Пересадка

При пересадці лимона слід обов'язково нижнім шаром викладати дренаж і вносити відповідний грунт. Головна причина пересадки - горщик став малим. Але слід сказати, що спочатку не можна висаджувати лимон в занадто велику ємність, справа в тому, що рослині буде занадто багато вологи і частина грунту, не зайнятою корінням, може почати киснути, а це для лимона згубно. Тому краще пересаджувати лимон з найменшою в наступну ємність, яка більше попередньої буквально на 5 сантиметрів. І так далі по мірі росту кореневої системи лимона.

Грунт

Лимон полюбляє нейтральний грунт, якщо часу і бажання самостійно виготовляти суміш - немає, то можна купити готову в садовому магазині. А любителі все робити своїми руками повинні змішати рівні частини дернової, листяної землі та перегною. На дно горщика обов'язково слід помістити дренаж.

Цвітіння

Після «зимової сплячки», на початку весни рослина лимона починає цвісти невеликими біленькими квіточками. Оптимальна температура для зав'язі бутонів - 18 градусів, квітки лимона - самозапилюються, а плоди зріють протягом 6-12 місяців.

Джерело:
До списку новин