загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Бісквітний торт з заварним кремом

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Завдяки повітряному бісквіту та ніжному заварний крему виходить дуже смачний і легкий десерт, який буде доречним до свята і не тільки. Ви можете приготувати його, коли завгодно, щоб потішити себе смачним і простим бісквітним тортом.  Готується дуже просто, не вимагаючи багато зусиль.

Інгредієнти для бісквіта: яйця 6 шт., цукор 200, борошно пшеничне 160 г, ванільний цукор 1 пакетик, вершкове масло (для змазування форми).

Інгредієнти для заварного крему на молоці: молоко 1 л, жовтки 4 шт., борошно пшеничне 6 ст.л., цукор 1,5 склянки (або на смак - можна використовувати менше) або замість цукру - згущене молоко.

Для прикраси: шоколад молочний 100 г, шоколад білий 100 г.

Спочатку потрібно спекти бісквіт для нашого торта.

Як зробити тісто для класичного бісквіта:

Білки потрібно відокремити від жовтків. Помістити білки в глибоку чисту і суху миску і почати збивати за допомогою міксера на мінімальних обертах, поступово збільшуючи швидкість. Через кілька хвилин поступово додати половину норми цукру, збивати потрібно до гострих стійких піків білків. Якщо нахилити миску, і білки залишаються на місці, а не виливаються, то збивати вже досить. Потрібно врахувати, що це один з найважливіших моментів у процесі приготування, адже якщо недостатньо збити білки, пишним бісквіт не вийде.

Збити жовтки з половиною цукру і ванільним цукром. Робити це можна як вручну, так і за допомогою міксера. Повинна вийти маса світлого відтінку.

До отриманої маси з жовтків викладаємо приблизно третю частину збитих білків і акуратно перемішуємо знизу вгору. Потім викласти ще одну частину білків і знову перемішати.

Поступово підмішуємо попередньо просіяне борошно і вимішувати все тими ж рухами - від низу до верху. Має вийти однорідна маса без грудочок.

Коли вмішали все борошно - викладаємо в масу білки, що залишилися і все так же знизу вгору (щоб тісто не осіло) акуратно перемішуємо.

У формі для випікання бісквіта прокласти дно пергаментом і змастити дно і стінки м'яким вершковим маслом, вилити бісквітну масу.

Поставити в розігріту до 180 градусів духовку і випікати 30-40 хвилин до золотистого кольору бісквіту. Перші 20 хвилин відкривати духовку не рекомендується, щоб наш бісквіт не осів. За 15 хвилин до приготування, коли бісквіт вже підніметься і трохи підрум'яниться, можна трохи знизити температуру, щоб він не підгорів і, в той же час, добре пропікся всередині. Готовність перевіряйте зубочисткою, занурюючи її в центр бісквіту, якщо вона залишається сухою - випічка готова.

Бажано, щоб бісквіт постояв. Бісквіт повинен «дозрівати», щоб він не був крихким і його простіше було розрізати на коржі.

Рецепт приготування заварного крему на молоці:

1. Готувати заварний крем рекомендовано на водяній бані, інакше можна не встежити і крем підгорить. Водяну баню можна робити так: ставимо на вогонь каструлю з водою, зверху на неї встановлюємо іншу каструлю або миску, в якій буде поміщений продукт для готування . Вода повинна торкатися дна ємності, встановленої зверху. Коли вода закипить, вогонь потрібно прикрутити до мінімуму.

2. У миску, в якій будете готувати крем, потрібно налити 0,5 л молока і поставити на водяну баню. Доки молоко гріється, змішати в іншому посуді 4 жовтки, цукор, 0,5 л молока і 6 ст.л. просіяного борошна.

3. Коли молоко нагрілося (але не закипіло!), потрібно влити в нього тонкою цівкою і помішуючи цю яєчно-молочну суміш. Перемішувати варто постійно, щоб не пригоріло. Крем буде поступово загусати, цей процес може зайняти від 15 до 30 хвилин, запасіться терпінням. Коли крем вже більш-менш загусне, зніміть його з водяної бані і охолодіть. У вже охолоджений крем додаємо, за бажанням, згущене молоко.

Збірка торта:

1. Розрізати бісквіт на 2 або 3 коржі.

2. Змастити заварним кремом між коржами і зверху бісквіт.

3. Прикрасити торт.

Джерело:
До списку новин