загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Виявлено фактор, який знищує властивість печінки до відновлення

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Дослідники визначили, що ступінь очищення спиртних напоїв впливає на ризик розвитку цирозу печінки. Вживання алкоголю поганої якості, навіть в малих дозах здатне провокувати розвиток небезпечного захворювання, відзначили при цьому фахівці.

Науковці з НГУ перевірили, з якою швидкістю виводиться з організму метиловий спирт. Їх робота показала: вживання алкоголю в малих дозах, але з високою періодичністю, сприяє тому, що в печінці починаються незворотні процеси. А головне, дослідники переконалися в тому, що саме з печінки метиловий спирт виводиться з великою затримкою.

Під час експерименту ін’єкції метанолу отримували самці мишей, після чого протягом доби у тварин брали проби з  печінки, нирок, легенів і мозку. Аналіз продемонстрував: на наступний день після отримання дози вміст метилового спирту знижувався, але не в печінці.

Висновок вчених: алкоголь перешкоджає біологічного відтворення тканин печінки. При тім псується генетичний матеріал клітин. При регулярному вживанні алкоголю, навіть у малих дозах, клітини цього органу втрачають здатність до оновлення. Вони просто не встигають це зробити.

А чим більше в алкогольному напої домішок, то тривалішим є його проходження через печінку.

 

Джерело:
До списку новин