загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Раді запропонували перерахувати пенсії науковим працівникам та журналістам

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

До Верховної Ради внесено проект закону (№7406), яким пропонується зміни щодо перерахунку пенсій науковим працівникам, журналістам та іншим. Про це повідомляється на сайті парламенту.

Згідно з пояснювальною запискою, наукові працівники, журналісти, працівники органів місцевого самоврядування та державні службовці все своє життя відпрацювали, присвятивши своїй професійній діяльності, очікуючи на гарантований державою соціальний захист у старості. З метою захисту конституційних прав наукових працівників, журналістів, працівників органів місцевого самоврядування та державних службовців, пропонується передбачити механізм перерахунку вже призначених пенсій для вказаних категорій громадян.

Так, пропонується внести зміни щодо перерахування пенсійних виплат науковим працівникам, на тих підставах, які діяли на час виходу особи на пенсію, у тому числі у разі підвищення розміру заробітної плати працюючим науковим працівникам.

Також ці зміни стосуються журналістів державного або комунального засобу масової інформації, щодо яких, згідно з текстом проекту закону, застосовуються норми, методика та порядок перерахунку пенсії державному службовцю. Ця норма також поширюється на журналіста реформованого друкованого засобу масової інформації, який працював у такому засобі масової інформації до завершення процесу його реформування.

Слід додати, що відповідно до документу зберігається право на перерахунок пенсії у порядку, передбаченому для державних службовців. 

Законопроект, ймовірно, буде розглянуто у вівторок або четвер, після ревізії закону про захист людей з обмеженими фізичними можливостями.

Нагадаємо, 7 грудня Верховна Рада прийняла постанову №7172 про фінансове забезпечення діяльності народних депутатів України. "За" проголосували 235 народних депутатів.

Постанова передбачає, що посадовий оклад нардепів буде прирівняний до окладу членів уряду з прив'язкою до прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб на 1 січня нинішнього року. Поряд з цим місячний фонд для оплати праці помічників-консультантів нардепа пропонують встановити на рівні 25 таких же прожиткових мінімумів.

 

Джерело:
До списку новин