загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Верховна Рада внесла зміни до деяких законодавчих актів України щодо соціального захисту осіб з інвалідністю

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

На пленарному засіданні Верховна Рада розглянула низку соціальних законопроектів. У цілому 232 голосами прийнято проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо соціального захисту осіб з інвалідністю (№ 6710).

Заступник Міністра соціальної політики Наталія Федорович, доповідаючи проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо соціального захисту осіб з інвалідністю (№ 6710), зауважила, що ним пропонується внести зміни до 44 законодавчих актів. Метою прийняття законопроекту є приведення чинного законодавства в частині соціального захисту осіб з інвалідністю у відповідність до офіційного перекладу Конвенції про права осіб з інвалідністю і Факультативного протоколу до неї та запровадження європейських стандартів у цій сфері. Законопроект в основному має технічний характер. Слова «інваліди» та «діти-інваліди» пропонується замінити словами «особа з інвалідністю» та «дитина з інвалідністю».

Законом визначено, що положення про Фонд соціального захисту інвалідів затверджується центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної соціальної політики (Мінсоцполітики України) з урахуванням пропозицій всеукраїнських громадських організацій осіб з інвалідністю.

Законом уточнено норми статті 22 Закону України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні» щодо умов вступу осіб з інвалідністю до вищих та професійно-технічних навчальних закладів та збережено норму стосовно виплати студентам з інвалідністю тільки академічної стипендії.

Водночас посвідчення, видані до набрання чинності цим Законом, у яких застосовуються слова «інвалід», «дитина-інвалід», «інвалід з дитинства», «інвалід війни», а також пенсійні посвідчення, в яких зазначаються ці слова, є дійсними протягом строку, на який їх видано.

 

Джерело:
До списку новин