загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Для чого в платіжках за газ з’явилась нова графа «рекомендований платіж» ?

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

В рахунках за газ, спожитий в листопаді, з’явилась нова графа – рекомендований платіж. В зв’язку з чим та для чого з’явилась ця графа?

Прийнятий Верховною Радою в листопаді Закон України «Про житлово-комунальні послуги» запроваджує нарахування штрафних санкцій – пені. Згідно нового закону, пеня може з’явитись при найменшому порушенні термінів платежу за комунальні послуги та газ, адже в законі передбачено, що відсотки будуть нараховуватись  за кожен день несплати.

Для чого введено рекомендований платіж

В зв’язку з цим, постачальники газу в рахунках для споживачів ввели нову графу – рекомендований платіж на наступний місяць. Сплата рекомендованого платежу дозволить споживачам уникнути боргів за газ, а разом з ними – нарахування пені та штрафів. 

Як розраховується рекомендований платіж

При розрахунку рекомендованого платежу по кожному споживачу враховують вартість прогнозного споживання газу в наступному місяці. Прогнозне споживання газу розраховують виходячи із середньорічного об’єму споживання, яке множиться на місячну частку (відсоток), встановлену в додатку №1 до Кодексу ГРМ для кожної групи споживання. Що стосується групи споживання, то вона визначається виходячи з того,  які газові прилади встановлені та використовуються. Номер групи зазначений у нижньому лівому куті рахунку на оплату за газ.

У разі автоматичного списання коштів з рахунку через платіжні системи Приват 24 або Ощад 24 клієнт може звернутися до філії ТОВ «Чернігівгаз Збут» із заявою на повернення суми рекомендованого платежу на картку.

 

Джерело:
До списку новин