загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Міністр соцполітики: Формульний розрахунок пенсій відобразив несправедливу ситуацію

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Пенсійна реформа показала, що рівні в Радянському Союзі були далеко не всі працівники.

Про це заявив міністр соціальної політики України Андрій Рева у прямому ефірі програми «Перші про головне. Коментарі» на телеканалі ZIK.

«Пенсійна реформа та формульний розрахунок пенсії для нас як дзеркало. Тобто, відображає ту соціально-економічну ситуацію, в якій працювали люди і заробляли пенсію. Пригадуєте, скільки в нас було міфів про життя в радянські часи, мовляв, тоді все було добре, і всі були рівні. Так от пенсійна реформа показала, що рівні були далеко не всі», – підкреслив міністр Рева.

Урядовець пояснює, що сьогодні є величезна кількість людей, які маючи повний страховий стаж – від 30 років і більше, але за рахунок того, що в них заробітна плата була в рази менша, ніж у інших, сьогодні отримали незначне підвищення – щонайменше 140 гривень.

«Так, наприклад, коли ми говоримо про селян, коли людина працювала в колгоспі, то до 1965 року там взагалі ставили риски за трудодні. А потім, коли ввели оплату, то вона все одно була мізерною. І який може бути коефіцієнт заробітку людини, яка 40 років пропрацювала в колгоспі? Або ж санітарки в лікарні, яка чесно пропрацювала, але мала зарплату 80 карбованців», – зауважив міністр соціальної політики.

Відтак, підсумовує він, якби соціально-економічна ситуація в Радянському союзі була справедлива, то таких розбіжностей не було б. Натомість вийшло так, що приблизно 3,5 мільйона громадян отримали підвищення пенсій від 500 гривень і вище, а ще 3 мільйони, які мали повний страховий стаж, отримали мізерні добавки.

«У нас є певні пропозиції, і на другому етапі пенсійної реформи, коли буде перерахунок пенсій в 2019 році, ми цю проблему вирішимо. Ми не будемо зачіпати єдину формулу розрахунку, але як саме це буде зроблено, я поки що не хочу розповідали, українці все самі невдовзі побачать», – запевнив Андрій Рева.

 

Джерело:
До списку новин