загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Що буде з тарифами на комуналку в 2018 році

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У наступному році суми в платіжках за комуналку можуть істотно змінитися. Але нас це не потішить. У будь-якому разі, такий висновок можна зробити, якщо розібратися в прогнозі, підготовленому Міністерством економічного розвитку і торгівлі.

ЩО ЦЕ ТАКЕ? Документ, опублікований на сайті Мінекономрозвитку – це прогноз стану економіки країни. Фахівці Міністерства уважно вивчили бюджетні документи, опитали експертів і вирахували середнє значення основних показників економічного розвитку країни. І ось що у них вийшло.

ГАЗ
Прогноз: зростання на 19%

Зараз за кубометр газу ми платимо 6,9579 гривні. Якщо розрахунки експертів виявляться вірними, то в наступному році кожен кубометр блакитного палива буде обходитися нам приблизно у 8,3 гривні. Що це означає? Наприклад, сім’я з трьох осіб використовує газ лише для приготування їжі і в середньому спалює в місяць близько семи кубометрів палива. За діючим тарифом, така сім’я повинна сплачувати за газ близько 49 гривень, а за прогнозованим тарифом доведеться розщедритися вже на 58 гривень. Звичайно, для тих, хто використовує газ для опалення, витрати виростуть ще більше.

ТЕПЛО І ГАРЯЧА ВОДА
Прогноз: зростання на 20%

На відміну від тарифів на газ, розцінки на тепло і гарячу воду встановлюються для кожного підприємства окремо. Наприклад, у Києві на сьогоднішній день діють такі тарифи:

– тепло: 1414,45 гривні за Гкал;

– гаряча вода (якщо немає рушниковисушувача): 78,08 гривні.

Якщо прогноз виправдається, то жителям столиці доведеться платити за тепло близько 1697 гривень за Гкал, а за гарячу воду – приблизно 94 гривні за куб.

ЕЛЕКТРИКА
Прогноз: зростання на 20%

Тариф на електрику залежить від того, скільки електроенергії ви витратили на місяць:

– якщо менше 100 кВт/год – 90 копійок за кВт / год;

– якщо понад 100 кВт / год – 1,68 гривні за кВт / год.

Відповідно, якщо прогнозовані тарифи стануть реальними, більш «економним» споживачам платити доведеться близько 1,08 гривні за кВт / год, а більш «марнотратним» – близько 2 гривень за кВт / год.

ХОЛОДНА ВОДА
Тарифи на послуги водоканалу в прогноз Мінекономрозвитку не увійшли. Проте тарифи на різні види комунальних послуг пов’язані між собою. У тарифі на водопостачання 30% – це витрати на електроенергію. Тому, якщо подорожчає електрика, це обов’язково спричинить за собою зростання цін і на холодну воду.

ПРОГНОЗ ПРО ПРОГНОЗ. Втім, розбивати свиню-скарбничку і починати економити на всьому – поки що рано. Зрештою, прогноз Мінекономрозвитку – це тільки припущення, що базується на думці експертів. Далеко не завжди уряд відштовхується від економічних показників, коли встановлює тарифи на комунальні послуги. Тим більше що піднімати ціни на комуналку – досить ризикований крок, який не тільки не зустріне підтримку серед виборців, але може погіршити ситуацію з боргами за комунальні послуги.

 

Джерело:
До списку новин