загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Верховна Рада скасувала перелік заборонених для жінок професій

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Верховна Рада України скасувала наказ міністерства охорони здоров'я, який забороняв українським жінкам працювати на роботах із важкими та шкідливими умовами праці. Про це повідомили на Facebook народні депутатки.

Верховна Рада України переглянула і скасувала наказ міністерства охорони здоров'я (МОЗ) №256, який забороняв українським жінкам працювати на роботах із важкими та шкідливими умовами праці. Про це в четвер, 21 грудня, повідомили на Facebook заступниця голови фракції "Народний фронт" Світлана Войцеховська та народна депутатка фракції "Блок Петра Порошенка" Ірина Суслова. 

"Без перебільшення - перемога! Той випадок, коли наполегливість, командні зусилля, сучасний погляд перемогли стереотипи і радянські пережитки", - зазначила Войцеховська.

"Перемога "під ялинку"! Ганебний наказ МОЗ №256 скасовано! Багатомісячна боротьба, яка почалася в квітні з флешмобу "Жінка може все", увінчалася успіхом!" - написала  Ірина Суслова на своїй сторінці у Facebook.  .

"Скасування наказу мусить стати першим кроком на шляху до недискримінації жінок у трудових відносинах", - написала Суслова. Наступними кроками, за словами депутатки, будуть "створення безпечних умов праці для усіх людей незалежно від статі, боротьба із гендерною сегрегацією під час працевлаштування та викорінення сексизму на роботі".

Наказ МОЗ №256 був ухвалений у грудні 1993 року. Цим документом в Україні затвердили перелік важких робіт та робіт зі шкідливими й небезпечними умовами праці, на  яких заборонили застосування праці жінок.

Зазначимо, що наказ МОЗ №256 встановлював 450 професій, заборонених для жінок. До переліку входили ливарні роботи, роботи зі свинцем, загальні професії чорної і кольорової металургії, загальні професії електротехнічного виробництва, електронної техніки, а також хімічного виробництва, гумових сумішей та їх переробки, лісозаготівельні роботи, виробництво цементу, загальні професії виробництва текстилю, харчової продукції, хлібопекарського виробництва, тютюново-махорочного і ферментаційного виробництва та роботи, пов'язані із застосуванням свинцевих сплавів - усього, за підрахунками народних депутаток, близько 450 професій.
 
Зауважимо, наказ №256 датовано 1993 роком. Існує ще наказ №241, яким зафіксовано норми підіймання вантажів для жінок, які складають 7-10 кг.

 

Джерело:
До списку новин