загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Експерт розповів, як українцям не платити за газ сусідів

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Вчора Верховна Рада прийняла закон, згідно з яким споживачі газу можуть безкоштовно встановити індивідуальні лічильники.

У четвер, 21 грудня, народні депутати внесли зміни до Закону «Про забезпечення комерційного обліку природного газу». Зокрема, правки забороняють установку загальнобудинкових лічильників газу без згоди мешканців. Також тепер споживачі газу можуть самостійно встановити індивідуальний лічильник і отримати компенсацію витрат за рахунок закладених в тариф засобів.

За словами колишнього члена Національної комісії з регулювання енергетики та комунальних послуг Андрія Геруса, тепер споживачам послуг, якщо вони відмовилися від загальнобудинкового лічильника, повинні встановити індивідуальні лічильники. Про це він заявив в ефірі радіостанції “Голос столиці”.

“Проблема в тому, що більшість споживачів якраз хочуть, щоб у них були індивідуальні лічильники. Чому так? Тому що ти сам, безпосередньо відповідаєш за своє споживання. Це відповідальне споживання енергоресурсу, зокрема, газу. Якщо ти вжив менше і заощадив, то, відповідно, менше заплатив “, – говорить Герус.

За словами експерта, установка індивідуальних лічильників дозволяє споживачам не платити за газ сусідів.

“При наявності одного лічильника на весь великий будинок, якщо ти заощадив, то все одно будеш платити більше, тому що якщо якийсь твій сусід зверху чи знизу вжив більше газу, то ти заплатиш в тому числі і за нього”, – пояснив Герус.

Експерт каже, що ситуація, коли сума за споживання газу розкидається між усіма мешканцями є неправильною. Він зазначив, що загальнодомовийлічильник створює певну несправедливість, оскільки люди платять не за фактичне споживання газу, а середній показник по дому.

 

Джерело:
До списку новин