загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Підвищення пенсії в лютому 2018 року в Україні

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Нестабільність економічної ситуації в Україні процвітає. Ціна на найактуальніші та затребувані продукти ростуть, але споживчі можливості громадян держави істотно падають. Все це створює таку ситуацію, що люди не мають можливості відчувати себе повноцінними і матеріально забезпеченими громадянами. Найактуальнішим питанням на сьогоднішній період є проблема, чи буде підвищення пенсії з 1 лютого 2018 року в Україні? Чи буде змінено якимось чином життя українців у зв'язку із запланованим підвищенням соціальних виплат? 

Підвищення середніх пенсій в лютому в Україні

Багатьма експертами відмічено, що Україна не може похвалитися забезпеченням гідного життя для всіх пенсіонерів. Саме ця категорія громадян страждає від фінансової нестачі найбільше, адже від держави вона отримує мізерно малі нарахування, а можливості повноцінно працювати у багатьох пенсіонерів просто немає. Замислюються про майбутню пенсію і молоді люди, так як більшу частину свого життя вони трудяться на благо держави, а в майбутньому бажають отримати гідну «подяку» своєї праці. На превеликий жаль говорити про якусь стабільність або поліпшення загальної обстановки годі й говорити.

Планується, що пенсія в лютому 2018 року звичайним пенсіонерам буде збільшена. Що ж спостерігаємо ми зараз? У теперішні роки пенсіонери в Україні отримують близько 1200-1500 грн. пенсійних нарахувань, на такі суми вони не можуть ні повноцінно харчуватися, ні забезпечити собі гідне життя. Пенсії у людей, що вийшли на заслужений відпочинок, просто мізерні.

Слід зазначити, що протягом багатьох років пенсійні нарахування у українських пенсіонерів щороку змінюються в сторону збільшення, хоча говорити про значне підвищення підсумкових сум не доводиться. Аналогічна ситуація станеться і на початку 2018 року з січня місяця пенсійні нарахування українським громадянам, які вийшли на заслужений відпочинок, будуть планомірно збільшені. Це означає, що в лютому пенсіонери вже можуть отримати пенсію з урахуванням індексаціі.

Що стосується попередніх сум пенсійних виплат, то планується збільшити середні пенсії до 2300 грн. Пенсійна реформа свідчить, що відповідні нарахування будуть планомірно збільшені, а ось пенсійний вік залишиться колишнім. За таку «політику» у Верховній Раді проголосувала більшість депутатів, вони вважають, що поліпшення соціальної та економічної обстановки держави можна буде добитися, якщо провести вищезгадану пенсійну реформу.

Як заявляють у Верховній Раді, на майбутній рік заплановано збільшення пенсійних виплат більшості військових пенсіонерів, оголошена навіть приблизна сума індексації - пенсії повинні будуть підвищитися у даній категорії громадян в 3 рази. Так як кожен колишній військовий має різні відповідні державні виплати, відповідно, і збільшення матеріальних нарахувань у них пройде на різному рівні.

На днях внесли зміни у Державному бюджеті на 2018 рік щодо  індексації пенсійних нарахувань колишнім військовим. З 1-го січня наступного року почнеться реформа пенсійного забезпечення співробітників силових відомств. Офіційно оголошено, що в 2018 році і їм збільшать пенсійні виплати в кілька разів.

В даний час вся активність керівництва країни спрямована на поліпшення внутрішньої ситуації, куди включені і політичні, і економічні основи. Дуже важливо домогтися стабільності в Україні, адже саме вона є запорукою гідного життя громадян держави.

Планується незабаром почати пенсійну реформу, яка забезпечить людям, які вийшли на заслужений відпочинок, більш краще матеріальне забезпечення. На сьогоднішні середні пенсії  прожити дуже складно, тому індексація пенсій з 1 лютого 2018 року в Україні актуальна і необхідна. Радує те, що збільшення пенсійних нарахувань в майбутньому році призначено не на лютий місяць, як це було в минулі роки, а вже на початок року, тобто 1 січня.

Якщо заявлені плани депутатів Верховної Ради будуть виконані в реальності, то пенсії у звичайних пенсіонерів збільшаться вже з початку року. Середні нарахування для пенсіонерів збільшаться до суми в 2300 грн. Звичайно, підсумкова сума не є колосальною або значною, але будь-які зміни вже свідчать про поліпшення загальної ситуації в країні.

 

Джерело:
До списку новин