загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Ялинка в горщику екологічніше? Як зберегти красуню вдома, пояснює експерт WWF

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Новорічний тренд останніх років – "живі" ялинки в горщинах. Це дозволяє відчути хвойний аромат, який створить неймовірну атмосферу свята, та водночас не зашкодить довкіллю і збереже ліс.

Декларується, що таку ялинку після свят можна висадити на вулиці, і вона тішитиме око ще багато років.

Однак, не всі знають як правильно обрати таку красуню, та – найголовніше – як нею опікуватися у період свят, щоб зберегти до висадки.

Ці тонкощі пояснює Ірина Миронова, консультант з питань екологічного менеджменту і стратегії, енергоеффективності та корпоративної соціальної відповідальності Всесвітнього фонду природи WWF.

Як обрати еко-ялинку

Живі ялинки в горщиках продаються на всіх новорічних ярмарках, у торгових центрах і лісництвах. Деревце коштує від 150 гривень до декількох тисяч – все залежить від його висоти.

Дендрологи не радять купувати ялинку вищу за 80 см, адже більші рослини важко приживаються після пересадки. Зверніть увагу на сорт дерева. Найлегше доглядати за ялинкою звичайною, ялицею та ялиною канадською Конікою.

На ялинці обов'язково повинен бути пластиковий чип. Це бирка зі штрих-кодом – за ним можна перевірити її походження на сайтах Держагентства лісових ресурсівабо на yalinka.info

Як доглядати за еко-ялинкою вдома

Щоб хвоя не постраждала від сухого повітря чи перепаду температур, декілька днів потримайте її в прохолодному приміщенні без яскравого світла.

В кімнаті оберіть місце якнайдалі від опалювальних пристроїв. Не забувайте поливати і обприскувати рослину двічі на тиждень водою кімнатної температури. Якщо поруч з ялинкою поставити зворожувач повітря чи резервуар з водою, їй буде комфортно. Прикрасити деревце можна легкими іграшками, щоб не травмувати і не обтяжувати гілочки. Ідеальний варіант – handmade-іграшки з шишок, горіхів, пряників і сушених фруктів.

Після свят винесіть ялинку на балкон, чи в інше прохолодне приміщення, до весни.

У березні-квітні дерево можна висадити в лісі, парку чи на власному подвір'ї. Так ви станете учасником всеукраїнського проекту "Разом за природу", який займається відновленням і примноженням лісових багатств України.

Минулою весною у лісах і заповідниках Карпат висадили більше 20 тисяч дерев. Якби одна людина щороку висаджувала лише одна дерево, до то 50 років у неї був би уже маленький ліс на 0,25 гектара.

Джерело:
До списку новин