загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Божі виплати: як священики отримують пенсію

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Українці отримують пенсію незалежно від того, працювали вони на державу чи на приватну фірму. Але як бути з тими, чий страховий стаж враховує «небесна канцелярія»? Адже церква в Україні відокремлена від держави. Чи отримують священики пенсію, і якщо отримують, то на яких підставах?

ЩО ГОВОРИТЬ ЗАКОН? Окремого закону, який би регулював питання пенсійного забезпечення священиків, немає. Однак, як і всі інші громадяни, вони, звичайно ж, мають право на пенсію. Все залежить від того, де і як священик був працевлаштований.

ЦЕРКВА В ТІНІ. Якщо релігійна організація офіційно зареєстрована, то вона є юридичною особою. Відповідно, така організація зобов’язана сплачувати єдиний соціальний внесок за своїх працівників. Ну а далі все як у всіх: досягаючи пенсійного віку і маючи достатній страховий стаж, працівник церкви виходить на пенсію.

Інша справа, що далеко не завжди священик має статус найманого працівника. В такому випадку він може платити внески до Пенсійного фонду сам, на добровільних засадах. Втім, досить часто священики або взагалі не отримують офіційної зарплати, або отримують її на рівні нижчому від мінімального.

І ЩО ТОДІ? Якщо стажу роботи немає, а самостійно внески до Пенсійного фонду людина не платила, то вона може розраховувати на державну соціальну допомогу.

До речі, в законі священнослужителі і церковнослужителі виділені в окрему категорію. Щоправда, соціальна допомога буде значно меншою від навіть мінімальної пенсії – сума допомоги священику-пенсіонеру складе всього 30% від прожиткового мінімуму для непрацездатних.

 

Джерело:
До списку новин