загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Відомий на всю Україну композитор пішов із життя

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

26 грудня 2017 року місті Сан- Дієго (Каліфорнія) на 92-му році життя помер композитор Володимир Якович Шаїнський.

Володимир Якович Шаїнський народився в Києві 12 грудня 1925 року в єврейській родині.

З 1936 року він займався по класу скрипки в музичній школі-десятирічці при Київській консерваторії, однак  війна перервала навчання, і в 1941 році родина була евакуйована в Ташкент. Володимир продовжив музичну освіту в Ташкентській консерваторії, в якій навчався аж до 1943 році до того часу, коли його призвали до Червоної армії. Служив в полку зв’язку в Середній Азії, там же став писати музику.

Першими творами композитора стали струнний квартет, написаний в 1963 році ще в консерваторії, і симфонія, створена в 1965 році Найбільш В.Я. Шаїнський відомий як автор численних творів для дітей. За роки творчої діяльності він написав оперу для дітей “Троє проти Марабука” (1974), кілька мюзиклів, є автором десятків мелодій з популярних художніх та мультиплікаційних фільмів.

Свого часу близько трьох років працював у складі джазу Утьосова в цей період часто бував в Одесі.

Шаїнський створив багато музики до мультфільмів та дитячого кіно. Зокрема, його авторству належать знамениті "Голубой вагон" и "Пусть бегут неуклюже" з мульфільмів про Крокодила Гєну та Чебурашку, "Улыбка" з "Крихітки Єнота", "Белые кораблики", "Вместе весело шагать", "Антошка". Загалом музика Шаїнського лунала у більше 40 стрічок.

Його пісні співали Майя Крісталінська, Людмила Зикіна і Анна Герман, Йосип Кобзон, Алла Пугачова і Лев Лещенко - "Идет солдат по городу", "На дальней станции сойду", "Родительский дом", "Через две зимы". Нехитрі мелодії входили в життя кожного з нас і залишалися там назавжди.

Шаїнський також був оркестровщиком, композитором і музичним керівником різних оркестрів.

З 2000 року композитор жив в Ізраїлі, згодом переїхав до США.

 

Джерело:
До списку новин