загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Кучеренко: Є водоканали із 60-65% втрат води. І вони захищаються у НКРЕКП

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

25 мільярдів гривень боргів теплокомуненерго за газ перед НАК «Нафтогаз» – це вирок тарифній політиці в Україні.

Про це на телеканалі ZIK заявив міністр з питань житлово-комунального господарства (2007-2010 рр.) Олексій Кучеренко.

Олексій Кучеренко  вважає, що в Україні тарифна політика зайшла у «крутий штопор».

«Така ціна на газ, яка абсолютно суперечить законам України, економічній логіці, добиває і споживачів – фізичних осіб, і, безумовно, теплокомуненерго і споживачів тепла. 25 мільярдів гривень боргів теплокомуненерго за газ перед НАК «Нафтогаз» – це вирок цій тарифній політиці», – каже Олексій Кучеренко.

Гість програми також розповів, які «таємниці» приховані у тарифах на водопостачання.

«Там дуже завищені витрати води, там так само радикально водоканали – без покращення якості питної води, якості послуг – удвічі, втричі за останні кілька років збільшили ці тарифи», – каже екс-міністр.

З його слів, слід займатися модернізацією обладнання.

«Якщо частка електроенергії у тарифі на воду у нас 35%, а в Європі – 15%, то треба вкладати у насоси, чого вони не хочуть категорично. А їм вигідно ці витрати списувати, бо там «шахер-махер» місцевих діячів. Є водоканали, які привозять по 60-65% втрат води. І вони захищаються у НКРЕКП. Це корумпована корупційна схема, таких втрат не може бути», – заявив Олексій Кучеренко.

Народний депутат України (фракція «Самопоміч»), заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства Альона Бабак наголосила, що ті, у кого є квартирні лічильники, сплачуватимуть за їхніми показниками.

«Мова йтиме про відмінність, якщо у будинку тече у підвалі. Це треба буде усувати. Тут відповідальність на тому, хто обслуговує», – зауважила народний депутат.

Бабак наголосила, що українців хвилює питання тарифів, та зауважила, що закон про житлово-комунальні послуги тарифне питання не регулює, натомість, якщо йдеться про управління житлом, він дає право власникам визначати ціни. 

 

Джерело:
До списку новин