загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Інформація про відмову уряду підвищувати пенсії військовим – фейк

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

ЗМІ поширили неправдиву інформацію про те, що Кабінет міністрів нібито передумав підвищувати пенсії військовим на початку 2018 року.

Інформація про те, що уряд переніс на рік термін підвищення пенсій військовим не відповідає дійсності. Про це на своїй сторінці в ФБ повідомив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука.

“Із серії” зрада скасовується “.   Тільки що подзвонив друг – військовий пенсіонер: “Георгій!   Це як?   ЗМІ поширюють інфу про те, що уряд переніс термін підвищення пенсій військовим ще на рік?   Це ж неможливо!   Це ж жах!“. Подзвонив міністру Андрію Реве.   Коротко: брехня.   Попросив Андрія дати роз’яснення офіційно, щоб не було спекуляцій.   Кому потрібно робити таку дезу? “, – написав Тука.

Міністр соціальної політики Андрій Рева запевняє в отриманні військовими підвищеного грошового забезпечення з січня 2018 року. 

Про це Рева сказав в під час засідання Кабінету Міністрів, коментуючи прийняття постанови про перенесення терміну набрання чинності постанови №704 від 30 серпня про збільшення грошового забезпечення військовослужбовців з січня 2018 на січень 2019 року.

"Хочу звернути увагу, що боронь Боже, військовослужбовці з 1 січня отримуватимуть підвищене грошове забезпечення, як це і передбачено бюджетом. Ця постанова жодним чином не знижує грошове забезпечення", - сказав міністр.

Перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів зазначив, що за дорученням прем'єр-міністра провів нараду з постановою № 704.

Він повідомив, що проведена велика робота по соціальному забезпеченню військовослужбовців та законопроект про соціальний захист військовослужбовців повинен забезпечити достатні матеріальні умови в Збройних Силах, їх укомплектованість кваліфікованим складом, стимулювати досягнення високих результатів, особливо в умовах реальної війни.

Кубів наголосив, що Президент, прем'єр-міністр, Верховна Рада в тому числі в бюджеті вважають це пріоритетом.

"Проведення відстрочки завдання ставить сьогодні перед Верховною Радою та депутатами спільно з урядом якомога швидше провести закон про соціальний захист військовослужбовців про грошовому забезпеченні, що абсолютно прискорить термін виконання даної постанови", - сказав Кубів.

У свою чергу прем'єр-міністр Володимир Гройсман додав, що Кабмін направив законопроект про пенсійне забезпечення військовослужбовців на розгляд Ради національної безпеки і оборони (РНБО) і висловив надію, що в січні він буде узгоджений.

Він також запевнив, що не дивлячись та час прийняття законопроекту про військових пенсіях в січні або в лютому, перерахунок пенсій військовослужбовцям буде здійснений з 1 січня 2018 року.

У коментарях користувачі відзначили, що першими інформацію про скасування підвищення пенсій для військових дали “Українські новини”, слідом за якими новина підхопив ряд інших ЗМІ.

Один з користувачів прокоментував цю ситуацію, пояснивши, що ЗМІ просто не розібралися в питанні.

“Насправді на рік перенесли збільшення зарплат військовим (багато різних виплат, в тому числі зарплат, за звання, за вислугу, надбавки, премії тощо), що має вплинути на майбутні їх пенсії. Тому що зараз по суті зарплата у військових – така, як і була 3 роки тому. А по факту – в 3 рази більше. але частина, яка впливала на пенсію так і залишилася. так ось повинні саме це змінити з 1 січня 2018, але перенесли на 2019 “, – написав він, зазначивши, що на рішення підвищити пенсії військовим це ніяк не відіб’ється.

 

Джерело:
До списку новин