загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Проблеми зі щитоподібною залозою: 14 симптомів

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Проблеми зі щитоподібною залозою трапляються частіше, ніж ви думаєте. Вони також, як правило, в основному стосуються жінок. Симптоми можуть бути не помітними. Проте важливо знати про ознаки та симптоми захворювань, які вражають щитоподібну залозу. 

Що потрібно знати про проблеми зі щитоподібною залозою

Щитоподібна залоза є невеликою залозою, розташованою над ключицею, яка відповідає за секрецію двох важливих гормонів (Т3 і Т4).

Ці два гормони регулюють: ріст, розвиток, метаболізм, температуру тіла, пульс, артеріальний тиск.

Якщо щитоподібна залоза не працює належним чином, це може спричинити такі проблеми: гіпертиреоз, коли організм виробляє більше гормонів, ніж зазвичай, гіпотиреоз, коли він не виробляє достатньо гормонів

Обидва розлади є результатом проблем з імунною системою. Це означає, що антитіла в органі не дають йому нормально функціонувати.

Ознаки поганої роботи щитоподібної залози

Зверніть увагу на знаки, які ваш організм посилає, щоб ви могли якнайшвидше почати лікувати будь-які проблеми зі щитоподібною залозою.

Смуток і депресія

Настрій може мінятися через проблеми зі щитоподібною залозою. Цей тип депресії відбувається без видимих ​​причин.

Коли залоза виробляє замало гормонів, рівень серотоніну падає, і це викликає негативні почуття.

Навпаки, якщо щитоподібна залоза виробляє забагато гормонів, ви можете почуватися постійно неспокійними та збудженими.

Зміни ваги

Якщо ви тренуєтеся та дотримуєтеся суворої дієти, але, як вам здається, не вдається втратити жодного кілограма, це може бути пов’язано з проблемами щитоподібної залози.

Те ж саме може статися, якщо ви, схоже, не набираєте вагу, хоч як багато їсте. Метаболічні зміни тісно пов’язані з цим дисбалансом.

Запкрепи

Проблеми з випорожненням, попри споживання великої кількості овочів та клітковини, є одною з основних ознак дисфункції щитоподібної залози. Якщо у вас хронічний закреп, який викликає здуття живота та біль у кишківнику, якнайшвидше зверніться до лікаря.

Розлади сну

Якщо ви не можете заснути або прокидаєтеся посеред ночі без видимих ​​причин, це може бути спричинено вашою щитоподібною залозою. Проблеми зі сном, нічні кошмари та безсоння пов’язані з поганою роботою щитоподібної залози.

Проблеми з щитоподібною залозою також можуть проявлятися у вигляді підвищеної потреби в сні та труднощами з прокиданням. Недостатня активність щитоподібної залози сповільнює функції організму.

Болі в суглобах

Цей симптом пов’язаний із декількома захворюваннями й навіть побутовими звичками, такими як важкі тренування або підняття заважкої ваги.

Зменшення функції щитоподібної залози може викликати болі в суглобах, особливо в руках та ногах. На це треба звернути увагу, оскільки це так само може розвинутися в фіброміалгію.

Суха шкіра

Зволожувальних лосьйонів, кремів та олій недостатньо: шкіра завжди суха й “луската”.

Цей симптом найбільш помітний на ногах та обличчі. Пахви та шкіра голови також можуть бути сухими. У багатьох випадках це пов’язано зі зменшенням потовиділення.

Високий рівень холестерину

Високий рівень холестерину в аналізі крові є незвичним, коли ви їсте продукти з низьким вмістом жирів.

Коли людина страждає на гіпотиреоз, обмін речовин в організмі сповільнюється й неможливо правильно спалювати жир. Це підвищує рівень холестерину та тригліцеридів.

Втрата лібідо

Відсутність інтересу до сексу може бути пов’язана з розладами щитоподібної залози. Поганий настрій, збільшення ваги та біль у суглобах часто погіршують втрату лібідо.

Біль у шиї

Переміщення шиї в певних напрямах створює тиск, який унеможливлює правильне ковтання. Хрипота є ще одним загальним симптомом проблеми зі щитоподібною залозою, тому що залоза збільшується в розмірах і тисне на трахею.

Біль у м’язах

Активізація м’язів, не звиклих до навантаження, стає кошмаром і супроводжується болем, який може тривати кілька днів.

Якщо частини вашого тіла також німіють, рекомендуємо пройти лікарське обстеження.

Випадіння волосся

Це може відбуватися через суху шкіру голови або метаболічні зміни, пов’язані з розладом щитоподібної залози.

Цілком нормально побачити кілька волосків на подушці вранці або втратити кілька під час купання чи розчісування. Проте сильне випадіння волосся просто від дотику до голови не є нормальним.

Випадіння волосся не обмежується головою, брови також страждають. Ріст волосся сповільнюється на ногах, під пахвами й на лобковій ділянці. Коли волосся відростає, воно дуже тонке й ламке.

Прискорене серцебиття

Це  трапляється, коли серце б’ється так швидко, що ви можете відчувати це, навіть лежачи.

Якщо ви помітили легке пульсування в шиї або зап’ястях без фізичного навантаження, це може бути тому, що ваша щитоподібна залоза виробляє забагато гормонів.

Високий артеріальний тиск

Безліч чинників можуть спричинити гіпертонію, тому лікарі не діагностують негайно проблеми з щитоподібною залозою.

Якщо ваш артеріальний тиск досі високий, попри прийом ліків та споживання здорової їжі, вам може знадобитися перевірити залозу на шиї.

Зміни в апетиті

Можливо, ви раніше не їли багато, але тепер відчуваєте голод уже через 30 хвилин і віддаєте перевагу шкідливій їжі (жирній, солодкій або солоній).

Також ситуація може бути протилежною. Можливо, ви звикли їсти 4 рази на день, але тепер їсте лише два рази. Усі ці зміни можуть бути безпосередньо пов’язані з проблемами з вашою щитоподібною залозою.

Джерело:
До списку новин