загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Українські вчителі з січня отримуватимуть підвищену зарплату

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

З 1 січня в Україні набуває чинності норма нового закону «Про освіту» щодо підвищення зарплати педагогів.

Так, починаючи з нового року українським вчителям низької кваліфікаційної категорії слід очікувати підвищення в розмірі чотирьох прожиткових мінімумів. Тобто, прожитковий мінімум в сумі 1 700 гривень, множимо на чотири і отримуємо 6 800 гривень.

Однак, в новому законі прописано більш істотне підвищення вчительських зарплат – від трьох мінімальних зарплат. Якщо врахувати, що з нового року мінімальна зарплата в країні підвищується до рівня 3 732 гривень, то виходить сума в 11 169 гривень.

Але, поки державний бюджет не може собі дозволити відразу виплачувати таку суму вчителям. Тому український уряд вирішив збільшувати зарплати педагогічних працівників поступово – протягом 5 років (починаючи з 2018 року і закінчуючи 2023).

Варто також відзначити, що з 1 січня для вчителів в Україні почне діяти і нова система надбавок. Так, для кожної наступної кваліфікаційної категорії надбавка буде збільшуватися на 10%. Вчителі вищої категорії матимуть оклад на 30% більше за інших.

А якщо вчитель добровільно пройде незалежну сертифікацію, це автоматично означає, що він буде отримувати надбавку в розмірі 20% від окладу. У навантаження затвердили надбавки за вислугу років від 10% до 30% окладу.

 

Джерело:
До списку новин