загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Закон про медичну реформу набуде чинності 30 січня

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Наприкінці 2017 року Президент України підписав закон, який впроваджує медичну реформу.

Закон № 2168-VIII "Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення" введений в дію з 1 січня 2018 року, а набере він чинності 30 січня 2018 року.

Медичну реформу планують впроваджувати поетапно. Зокрема, з 1 січня 2018 року - для первинної медичної допомоги, що передбачає надання консультації, проведення діагностики та лікування найбільш поширених хвороб, травм, отруєнь, патологічних, фізіологічних (під час вагітності) станів, здійснення профілактичних заходів.

Первинну медичну допомогу надаватимуть лікарі загальної практики - сімейні лікарі, яких пацієнти зможуть обрати за власним бажанням, незалежно від місця реєстрації.

На цьому етапі буде введено в дію державний гарантований пакет медичної допомоги, який, до слова, ще не затверджений Кабміном. В цьому пакеті визначать перелік безкоштовних для пацієнтів послуг, досліджень та ліків, які покриватимуться за рахунок держбюджету.

Ще одним важливим етапом для старту медичної реформи є створення та запуск Національної служби здоров’я України (НСЗУ), який в інтересах пацієнта оплачуватиме надані медичні послуги (коштом Державного бюджету в межах програми медичних гарантій). 

Центральний орган допоможе реалізувати нову стратегію фінансування сфери охорони здоров’я у країні. Це покращить надання медичних послуг населенню. МОЗ України бачить НСЗУ “національним страховиком”. Орган виконавчої влади буде підписувати договорні акти із медичними закладами щодо надання медичних послуг та нараховуватиме за них кошти із державної скарбниці.

Важливо, що заради запобігання корупції НСЗУ не володітиме жодними фінансами. Дана інстанція лише виконуватиме роль посередника між казначейськими рахунками та медичними закладами, що надаватимуть послуги населенню. У січні повинні пройти конкурсні вибори на роль голови служби, а з літа 2018 року запуститься робота органу.

 

Джерело:
До списку новин