загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Десять ознак токсичних людей, які отруюють вам життя

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Бувають токсичні речовини, вони ж – отрути. А бувають токсичні люди – ті, хто може отруїти вам життя.

Відносини повинні приносити радість і надихати. Але як бути, якщо після розмови ви відчуваєте почуття спустошення або провину? Можливо, ваш співрозмовник – токсична людина.

Як би ви не хотіли позбутися неприємного спілкування, зовсім виключити зі свого оточення токсичних людей неможливо. Токсичним може виявитися ваш колега, родич, сусідка по дачі, тобто ті люди, з якими ви мимоволі повинні спілкуватися. Важливо вміти розпізнати риси токсичної особистості і не піддаватися на її маніпуляції. У цьому вам допоможуть основні ознаки токсичної особистості.

Егоцентризм

Здається, для цієї людини не існує нікого в цілому світі, крім її власної персони. Як правило, вона здатна підтримати розмову тільки про себе, кохану, а якщо оточуючі говорять про щось ще, то вона обов'язково зверне бесіду на свою персону. Коли вона говорить, то здається, що всі важливі події трапляються тільки з нею, інші ж люди слугують лише фоном.

Самовпевненість

Бути впевненою у собі людиною – це прекрасно, але зайва самовпевненість пригнічує оточуючих. Поруч з самовпевненою особистістю ви мимоволі відчуваєте себе людиною другого сорту, такий персонаж пригнічує оточуючих і змушує їх відчувати себе нікчемними.

Комплекс жертви

Поруч з такою людиною вам весь час соромно за те, що у вас в житті все так непогано складається – і в сім'ї, і на роботі. Ні, у вас теж маса проблем, ось тільки ви, на відміну від жертви, не говорите про них постійно. Людина з комплексом жертви потребує того, щоб її всі жаліли, а це сильно стомлює.

Заздрісність

У компанії цієї людини ви боїтеся сказати зайве слово, адже невідомо, чому вона ще позаздрить. Найпростіші речі викликають у неї напад заздрості: "Ну да, тобі щастить, ти у вихідні можеш собі дозволити розслабитися!". Заздрісний співрозмовник буквально висмоктує ваші сили і енергію.

Нетактовність

Є така категорія співрозмовників, яких хлібом не годуй – дай поставити людину в незручне становище. Іноді вони цілком щиро не розуміють, що поводяться неетично, іноді ж мало не у відкриту насолоджуються вашим збентеженням.

Відсутність емпатії

Ці особистості не здатні співчувати і співпереживати, вони, здається, скупляться подарувати співрозмовнику трохи тепла і доброго ставлення. Вони не розуміють, що їх слова можуть боляче ранити, тому абсолютно спокійно можуть говорити гидоту прямо в очі, втім, називаючи таку поведінку "правдолюбством".

Підвищена конфліктність

Ці люди можуть зробити з мухи слона і на порожньому місці організувати конфлікт з істерикою. Можливо, їм просто не вистачає яскравих емоцій, ось вони і провокують сварки в надії дістати ці емоції. Спілкування з такою людиною нагадує рух по мінному полю: один необережний жест або слово – і вас звинуватять у всіх смертних гріхах.

 

Неприкриті маніпуляції

Ви прекрасно розумієте, що поведінка співрозмовника – це звичайний шантаж, але всякий раз піддаєтеся на нього! Людина часто кидається фразами: "Якщо ти мене поважаєш...", "Або ти зробиш так-то, або я ображуся!", "Якби ти мене любив (а)..." Дивно, але така нехитра маніпуляція майже завжди досягає своєї мети!

Постійна брехня

Під час спілкування з брехливою людиною ви постійно напоготові, ви не можете довіряти жодному її слову і змушені перевіряти їх. Такі відносини вимотують, адже в основі нормального спілкування повинна лежати довірливість.

Вічний негативізм

Навіть якщо у нього і у вас в житті все відмінно, такий співрозмовник знайде привід для занепокоєння. Здається, він просто не може жити, не вселяючи в когось тривогу і страх – перед майбутнім, перед убогістю, нещасним випадком, страшною хворобою.

 

Джерело:
До списку новин