загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Медична реформа нагадує великий експеримент над українцями - експерт

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Українському лікарському товаристві заявляють, що система охорони здоров'я некерована суспільством.  

Робити такі речі, які завідомо неефективні для медичної галузі – це пряма шкода та загроза здоров’ю українців.

Таку думку виловив заступник голови правління Українського лікарського товариства Костянтин Надутий в ефірі програми «Перші про головне. Коментарі».

«Усе те, що робиться у медичній реформі нагадує експеримент, мовляв, спробуємо і подивимося, як воно піде. Але за цим «спробуємо» стоїть життя і здоров’я людини», – наголосив Надутий.

Зокрема, уточнює він, робити такі речі, які завідома неефективні для медичної галузі, це пряма шкода та загроза здоров’ю українців.

«Йдеться про первинну медицину, оскільки виділяти недостатньо коштів на цей сегмент і говорити, що він запрацює з погляду підвищення якості, доступності і тому подібне, абсолютно нелогічно. До того ж, при такій кадровій ситуації, яке є сьогодні, і при тому, що система кадрового планування в країні повністю знищена», – констатував експерт.

Він зауважив, що Міністерство охорони здоров’я не змогло відповісти на запит, скільки саме сімейних лікарів прийде в первинну ланку у 2018 році.

«Є розрахунки, і мінімальна межа фінансування, нижче якої система стає некерованою в інтересах суспільства, це 7% від ВВП, і 70% від загальних видатків на охорону здоров’я. Сьогодні ж витрати на охорону здоров’я складають 2,5-3,5 % від ВВП, тобто система в принципі некерована суспільством», – пояснив Костянтин Надутий.

Відтак для того, щоб у 2018 році пацієнти могли точно отримати правдиву безоплатну медичну допомогу в стаціонарному секторі, потрібно щонайменше 200 мільярдів. 

 

Джерело:
До списку новин