загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Як у Вінниці "безхатченко" за каву розрахувався

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У центрі Вінниці на Різдво сталася дивовижна пригода.

— Після різдвяного дива повірив у Санта Клауса, — каже 49-річний Олександр Мельничук із Вінниці. 25 грудня на різдвяному ярмарку він отримав у подарунок кавове обладнання та 10 кг кави — бразильської арабіки.

У вівторок, 26 грудня, на ярмарку  Олександр Мельничук варить на гарячому піску каву з часником за абхазьким рецептом.

— 22 грудня такою кавою пригостив чоловіка. Він ходив у старих джинсах, на ногах були стоптані черевички, — згадує Олександр Олександрович. — Біля нього крутилися хлопці з відеокамерами. Питаю, що знімають. Вони готували сюжет "Як вижити у Вінниці безхатьку". Чоловік із Західної України. Нібито лишився без квартири, переїхав у Вінницю. Напік пиріжків у духовці і пробує продати. У пиріжки замість начинки вклав побажання.

— Ніхто пиріжків не брав. І я відмовився, бо солодкого не їм. Але запропонував йому кави зі шматочками часнику. Каже: "У мене грошей нема". Заспокоїв його, що і в мене нема. Каса пуста, бо люди ще на роботі, — продовжує Мельничук. Готує три пор­ції кави: із м'ятою за грецьким рецептом, із часником та з цедрою апельсина й баданом.

— Я вкладаю душу під час приготування. Люблю дивитися на кавову пінку, що піднімається. Обожнюю, коли клієнти роблять перший ковток, — говорить. — Безхатько здивувався, яка ж то кава з часником. А коли спробував — випив усю. Пиріжка таки дав. Подякував і пішов. А ті хлопці з відео­камерами підсунули папірець для підпису про захист персональних даних і теж поїхали.

Безхатько повернувся до Олександра Мельничука за два дні. Заїхав на площу ярмарку на БМВ.

— Усі в шоці. Той самий чоловік приходить у брендовій одежі, весь "із голочки". Привітався. Каже: "Сподобалася ваша кава. Хочу зробити подарунок. Ви єдиний пригостили мене безкоштовно на цьому ярмарку". І вручає набір для приготування кави на піску. Коштує понад п'ять тисяч гривень. Ще привіз 10 кілограмів кави в зернах, на тисячу гривень. Я остовпів. Не знав, як реагувати. Десь у голові мелькнула думка, що то якась постановка, підставні актори. Та це — справжній бізнесмен. Назвався Андрієм.

Меценатом виявився 42-річний Андрій Дзюба, власник ресторану "Тантесофі" у Львові.

Про телевізійний проект організатори інформацію не розголошують.

Олександр Мельничук працював учителем фізики у він­ницькій школі №5. Останні роки був електриком у палаці мистецтв "Зоря".

— Став популярним. У Він­ниці почали впізнавати. Друзі дзвонять. Кажуть, так і мало статися. Нарешті всьо воздалося мені. Гроші за каву я не беру. Якщо хтось дає, то виручку передаю нашим військовим, — говорить Мельничук.

Каву в джезві навчився варити в армії, служив у Москві.

— Демобілізувався. Зайшов у маленьку кав'ярню. Розговорилися з бариста — він виявився з Білої Церкви на Київщині. Попросив підмінити його на годину. Пояснив, як лити воду, засипати каву, — пригадує. — Я загорівся цією справою. За рік із першої стипендії купив джезву. Відтоді в компаніях відповідаю за каву. П'ять років поспіль варю для вінничан на Фестивалі кави і на днях Європи. Тепер готуватиму на новому обладнанні.

Тетяна САРАХАН

 

Джерело:
До списку новин