загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Наша фігура може чимало розповісти про схильність до хвороб – вчені

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Американські вчені заявили, що ризик розвитку серцево-судинних хвороб можна визначити за формою тіла. Згідно з даними науковців, багато залежить від того, у яких саме частинах тіла зосереджено запаси жиру. Виявляється, фігура за типом яблука може свідчити про підвищену схильніть до проблем із серцем як в чоловіків, так і в жінок.

А от люди з фігурою за типом груші навпаки – мають більше шансів, що серцево-судинні хвороби їх оминуть. Що все це означає і як форма тіла впливає на наше здоров'я, пояснює газеті Експрес лікар-кардіолог Тарас Чабан, голова ВГО "Українська серцева фундація".

– То в чому саме полягає зв'язок між нашою фігурою та ризиком розвитку недуг серцево-судинної системи?

– Йдеться про два види накопичення підшкірно-жирової тканини. При грушеподібній формі тіла жир збирається в ділянці стегон. У людей із фігурою за типом яблука накопичується внутрішньочеревний жир, який оточує внутрішні органи. Тоді в людини збільшується об'єм талії, а ноги залишаються худими. Внутрішньочеревний жир у надмірній кількості виробляє доволі агресивні гормони, які негативно впливають на судини й стан крові. У такий спосіб порушуються обмінні процеси, розвивається інсулінорезистентність, підвищується рівень холестерину й ризик розвитку атеросклерозу, тромбофлебіту, діабету, гіпертонії та інших хвороб. Ось чому так званий пивний живіт, який притаманний переважно чоловікам, – ознака загрози для здоров'я і життя людини. У жінок жирові відкладення здебільшого накопичуються на стегнах. Це так би мовити продумана природою схема, адже в такий спосіб організм жінки готується до виношування дитини. Жирові клітини в цьому випадку є певним джерелом енергії, яку назбирує організм. Зауважу: як чоловіки можуть мати грушеподібну форму тіла, так і жінки – фігуру за типом яблуко.

– То краще, аби жир накопичувався в ділянці стегон?

– Ми не взмозі вплинути на це, адже йдеться про генетичну схильність. Форму тіла, а відтак, і принцип накопичення жиру ми отримуємо в спадок. Важливо, аби жир не накопичувався понаднормово.

– Як визначити, що в людини ожиріння, яке може свідчити про високий ризик захворіти?

– Достатньо виміряти талію. За стандартами фахівців ВООЗ, у жінок нормою вважається показник 80 сантиметрів (більше як 88 сантиметрів – це вже ожиріння), у чоловіків – 84 сантиметри (ожиріння – понад метр).

Джерело:
До списку новин