загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Як накрити багатий стіл за мінімум коштів: цей лайфхак стане вам у нагоді

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Від цін на продукти до святкового столу аж серце коле, кажуть українці. Що ж робити? А ось що: купувати не на базарах, а в селах, безпосередньо у людей. Ще один секрет економії – скидатись на товар з родичами, сусідами та друзями.

У складчину, як правило, беруть м'ясо, молочні продукти, яйця, овочі, пише газета Експрес.

"Я от купую свиню разом із двома сусідами й кумом, адже вартість кілограма живої ваги значно нижча, ніж вартість м’яса на ринку", – каже 38-річний Василь Палагнюк. Хто і де колотиме свиню, господарі дізналися від продавців м'яса на базарі. Із 67-річним Іваном Біланюком домовилися швидко. Чоловік хотів щонайхутчіш продати свиню, бо після свят ціна на м'ясо, а тим паче на живих тварин, зменшиться. Пан Іван одразу запропонував компанії приїхати та оглянути свинку, побачити чим її годують, як утримують. Кілограм живої ваги коштує 60 гривень. Заважила свиня 120 кілограмів. Загальна ціна – 7200 гривень, кожен із компанії заплатив по 1800.

"Ми задоволені, бо ж є свіжина на свята, – продовжує Василь. – А ще з частини м’яса тушкованки зробимо. І сало буде, і набір для холодцю, і кишки для домашньої кров’янки, печінка для паштету. Ще одна вигода – у тому, що споживатимемо добре м'ясо, бо господар годував тварину натуральною їжею, без жодних преміксів".

Аби дізнатися, які ціни на міському ринку, вирушаю туди. Отож перед святами кілограм коштує: свинячого філе понад 150 гривень, лопатка – 85, ноги – 12, полядвиця – 140, шинка – 120, м'ясо на ребрі – 90, голова – 35, нога на холодець – 30, кілограм печінки – 30 гривень. Таки справді вигідніше купляти м'ясо вскладчину у селян.

Порівнюю ціни й на інші продукти. Так, десяток домашніх яєць, якщо купувати в господаря у селі, коштує 30 гривень, на ринку в місті – 37 – 40. Літр молока – 14 гривень, на міському ринку – 20; літр густої жирної сметани можна придбати за 45 гривень, у місті ж доведеться заплатити 50; кілограм домашнього масла вартує 160, у місті вже – 180.

Кілограм білого сиру можна виторгувати за 40 – 45, а на ринку треба заплатити 50 гривень; бринзу вдасться купити за 90, а не за 120 – 130, як у місті. Вигідно купувати у селян також овочі. За кілограм картоплі вони просять 3,5 – 4 гривні, білокачанної капусти – 6, червоного буряка – 4, моркви – 5, літр білої квасолі –- 20 гривень, одна заквашена головка капусти середнього розміру – 18 – 20 гривень, півлітра бурячка з хроном – 15 гривень, літр маринованих білих грибів – 180 гривень. 2 – 3-кілограмову курячу тушку можна купити в селі за 130 гривень, а на ринку її ціна – 150.

Домовитися про закупи можна відразу на ринку – з тими селянами, що їздять сюди торгувати. Якщо закуповуватися на 3 – 4 родини у ближніх селах, то можна заощадити від 500 до тисячі й більше гривень.

Джерело:
До списку новин