загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

"Мені шалено подобається": італієць переїхав в українське село, щоб навчати в школі дітей

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

60-річний Роберто Трані з Італії викладає італійську мову для дітей у школі селища Довге-Гірське Дрогобицького району Львівщини.

На уроки приходять більше 40 учнів з різних класів. Вони уже вільно спілкуються з приїжджими італійцями.

"Діти навіть чути не хочуть, щоб йти додому. Беруть з собою перекуси і після уроків йдуть на італійську. Багато наших людей, зокрема родичі учнів, поїхали на заробітки в Італію. Тому вони бачать потребу у вивченні цієї мови", - каже директор школи.

Роберто Трані мешкає у Вероні, де працює адвокатом. Має багато клієнтів та хороший прибуток. У гірське село приїхав разом із псом Йоскою, щоб переосмислити життя. 

"Обрав Україну, бо шість років тому тут відпочивав і познайомився з місцевим чоловіком Хосе Турчиком. У його будинку зараз живу, - розповідає Роберто Трані. - До таких умов не звик. В Італії всю хатню роботу виконувала покоївка. Тут зустрівся з інакшим способом праці, але мені це шалено подобається. Відчуваю потребу допомагати іншим". 

«Тут у мене невеликий будинок, який я йому предоставив, познайомив з селянами, він інтегрувався, став улюбленцем», - каже Хосе.

А от місцеві філософію Роберто збагнути не можуть. Мовляв, навіщо з самої Верони їхати в їхнє Довге-Гірське, де лиш школа та церква, і жодного супермаркету чи ресторану. Та щоб Роберто додому не поспішав, усіляко йому допомагають. Сусідка Ірина Карпа щодня безкоштовно носить йому сніданок, обід і вечерю.

 

Джерело:
До списку новин