загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Магнітних бур буде менше: на Сонці стрімко зменшується кількість плям

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Наше світило наближається до мінімуму сонячної активності у своєму 11-річному циклі, оголосили науковці NASA. Нещодавно на оберненому до Землі боці взагалі не було жодної плями. Тобто сонячна активність упала практично до нуля. А що це означає?

– Сонце має 11-річний цикл активності, протягом якого змінюється магнітне поле зірки – воно то посилюється, то послаблюється, – пояснює газеті Експрес Всеволод Лозицький, завідувач відділу сонячної активності та сонячно-земних зв'язків Астрономічної обсерваторії КНУ імені Т. Шевченка. – У моменти максимуму сонячної активності магнітне поле є найбільш напруженим, у цей час спостерігається й найбільша кількість плям на Сонці, а на Землі стається найбільше магнітних бур. У період мінімальної активності ці процеси вщухають.

Деякі дослідники вказують на збіги між максимумами сонячної активності та стихійними лихами і соціальними потрясіннями на Землі. Скажімо, у 2005 році, коли на Сонці сталися надпотужні спалахи класу Х, на Землі вирував нищівний ураган Катріна. Пік сонячної активності у 2013 – 2014 роках збігся з Революцією Гідності в Україні, анексією Криму, почалися військові дії на Сході. А під час максимуму попереднього, 23-го циклу, в 2001 році відбулися теракти в Америці.

– Цікаво!

– Вчені прогнозують, що вже за 2 – 3 роки Сонце досягне піку свого мінімуму. Та навіть за мінімуму активності можуть відбуватися так звані флуктуації на Сонці – тобто сплески, коли сонячна активність різко зростає. Таке сталося, приміром, у вересні, коли на Сонці раптом утворилися три групи плям, що викликали найсильніші за останні 12 років магнітні бурі на Землі. Саме в цей час на планеті вирував потужний ураган Ірма.

– Цей 11-річний цикл сонячної активності у 1,5 рази слабший за попередній, – долучається Михайло Орлюк, завiдувач вiддiлу геомагнетизму Iнституту геофiзики iм.С.I.Субботiна НАН України. – Крім того, Сонце наближається до мінімуму і в 200-річному циклі активності.

– І як це вплине на нашу планету?

М. Орлюк: – З 1645 по 1715 роки, коли було зафіксовано найменшу кількість плям на Сонці, в Європі був тривалий період похолодання, так званий малий льодовиковий період. Деякі науковці припускають, що такий сценарій може повторитися.

В. Лозицький: – Я не підтримую цієї теорії. Адже світність Сонця не змінюється залежно від активності його магнітного поля. Натомість зниження сонячної активності призведе до зниження чи навіть тимчасової відсутності магнітних бур на Землі, що позитивно вплине на здоров'я метеозалежних людей.

Джерело:
До списку новин