загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

7 причин регулярно вживати буряк

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Зазвичай буряк використовують для приготування різноманітних салатів, супів, смузі та солінь. Також буряки часто застосовують як натуральний яскравий барвник. Попри те, що буряк легко знайти у продажу впродовж цілого року, багато людей його не люблять і купують дуже рідко.

Якщо вживати буряк регулярно, можна отримати необхідну для належного функціонування організму кількість вітамінів, мінералів та інших корисних органічних сполук. До того ж, у буряках майже немає холестерину та калорій.

Ось 7 причин регулярно вживати буряк.

1. Покращує роботу серця

Клітковина, що міститься у буряках, сприяє зменшенню рівня поганого холестерину та тригліцеридів у крові. Ба більше, буряк має здатність підвищувати рівень хорошого холестерину в організмі людини.

Завдяки цьому зменшується ризик розвитку серцевих захворювань.

Буряк багатий на вмісти бетаїну, який сприяє зменшенню рівня гомоцистеїну (амінокислоти, якої не буває у складі білків людського організму, і яка є дуже шкідливою речовиною для кровоносних судин людини).

Одна з головних причин регулярно вживати буряк – його здатність покращувати роботу серця та запобігати розвиткові захворювань цього органа, серед яких атеросклероз, серцевий напад та інсульт.

2. Буряк запобігає росту ракових клітин

Якщо ви почнете регулярно вживати буряк, то зможете таким чином запобігти розвиткові раку шкіри, легень та товстої кишки.

Цією властивістю буряк завдячує високому вмісту пігменту бетацианіну у своєму складі. Цей пігмент володіє здатністю сповільнювати ріст ракових клітин.

Радимо вживати буряк не рідше ніж 2-3 разів на тиждень. Можна додавати його у різноманітні страви, а готувати натуральний буряковий сік.

Завдяки цій нехитрій звичці ви зможете пригальмувати мутацію клітин та сповільнити поширення злоякісної пухлини по всьому організму.

3. Буряки сприяють зміцненню імунної системи людини

Це неймовірно, проте буряк є ще й потужним джерелом вітаміну С, завдяки чому цей овоч є ефективним натуральним засобом для профілактики астми. До того ж, буряк багатий на вміст незамінних для організму антиоксидантів.

Буряки сприяють зміцненню імунітету людини та підвищують активність лейкоцитів (білих кров’яних тілець).

Чи часто ви хворієте? Якщо так, це означає, що ваш організм не має достатньо сил для боротьби з різноманітними вірусами, бактеріями, грибками та токсинами, які потрапляють до нього з навколишнього середовища.

Буряки допоможуть вирішити цю проблему та підвищать імунітет.

4. Вони запобігають розвиткові проблем із зором

Буряки багаті на вміст бета-каротину. Завдяки цьому вони є чудовим натуральним засобом для профілактики катаракти та сліпоти, спричиненої макулярними розладами.

Попри те, що ці проблеми дуже часто турбують людей у зрілому віці, не варто нехтувати своїм здоров’ям. Потурбуйтесь про свій організм завчасно!

Навіть якщо у вас вже є проблеми із зором, не гайте часу та спробуйте пригальмувати розвиток ускладнень.

Радимо не лише далі виконувати рекомендації лікаря, але й додати до свого раціону корисний напій на основі буряка. Вживати його варто не рідше ніж один раз на тиждень.

Інгредієнти:

сік 1 великого апельсина або 2 маленьких

1 невеликий буряк

2 морквини

Спосіб приготування:

Помістіть всі продукти у стаціонарний блендер та збийте до утворення однорідної суміші.

Вживати напій необхідно одразу після приготування, поки він не втратив своїх корисних властивостей.

5. Буряк є потужним афродизіаком

Регулярне вживання буряка сприяє підвищенню сексуального лібідо, адже цей овоч є натуральним афродизіяком. Цими властивостями буряк завдячує високому вмісту бору у своєму складі – цей хімічний елемент має здатність підвищувати рівень гормонів сексуальності в організмі.

6. Буряки поповнюють запаси енергії в організмі

У буряках міститься велика кількість корисних вуглеводів, які необхідні для належного функціонування всіх внутрішніх органів та систем.

Коли ви відчуваєте втому та сонливість, спробуйте з’їсти цей корисний коренеплід замість звичних промислових енергетичних напоїв.

Для правильної роботи організму необхідна енергія. Утім, без вуглеводів він не зможе функціонувати правильно.

Ба більше, з достатньою кількістю вуглеводів організм буде краще поглинати кисень. Завдяки цьому ви не відчуватиме задишку під час виконання фізичних вправ.

Якщо перед пробіжкою вам хочеться чимось похрустіти, спробуйте з’їсти трохи бурякових чипсів. Цим корисним перекусом можна замінити й звичний попкорн під час походу в кінотеатр, адже чипси з буряка є не лише смачними, але й низькокалорійними.

7. Буряк є натуральним засобом для профілактики інсульту

Через нестачу калію в організмі підвищується ризик розвитку інсульту. Саме в такому випадку на допомогу прийде буряк, адже він містить денну норму калію.

Ми радимо регулярно вживати буряк, адже на його основі легко готувати різноманітні страви.

Калій – це життєво необхідний мінерал, адже він володіє здатністю розширювати судини. Завдяки цьому кровоносні судини розширюються, а кров’яний тиск знижується.

У результаті цього зменшується ризик утворення тромбів, які осідають на стінках артерій та погіршують кровотік. Тромби становлять серйозну небезпеку для організму, тому потрібно дбати про своє здоров’я та запобігати їх появі.

Вживати буряк потрібно у помірній кількості!

Попри те, що буряк є неймовірно корисним овочем, не варто ним зловживати. У буряках міститься велика кількість оксалату (солі та ефіру щавлевої кислоти). Ця речовина може загущувати деякі рідини в організмі.

Не варто вживати буряк, якщо у вас є проблеми з нирками або жовчним міхуром.

Джерело:
До списку новин