загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

У 71 рiк українська пенсiонерка пройшла атестацiю на другий дан айкiдо

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Нiна Кириленко - завжди життєрадiсна та енергiйна. Не уявляє, що таке депресiя. "Я то бiгаю, то граю в тенiс, то бавлюся з правнуком... I тричi на тиждень займаюся айкiдо айкiкай", - каже вона.  

Тепер вона - єдина жiнка в Українi, яка в 71 рiк пройшла атестацiю на другий дан айкiдо айкiкай. Що це? Неконтактне бойове мистецтво. Люди вчаться ефективно захищатися, використовуючи силу суперника.  

Сьогоднi на татамi (спецiальний солом'яний мат) панi Нiна майстерно виконує рiзноманiтнi прийоми. Так майстерно, наче робить це все життя. Та, виявляється, бойовi мистецтва нiколи не приваблювали жiнку.  

"З дитинства захоплювалася гiмнастикою, легкою атлетикою, лижами та грою в тенiс, - розповiдає панi Нiна. - А якось привела до спортивної зали онуку на айкiдо. Там займалися i дiти, i дорослi. Дивилася на них, дивилася... I менi так захотiлося спробувати й самiй! А тут ще тренер став вмовляти. Ось так i наважилася вийти на татамi".  

Це було сiм рокiв тому. Гадаєте, жiнцi одразу все вдалося? Зовсiм нi.  

"Були i сумнiви, i вагання. Навiть хотiла покинути заняття. Добре, що тренеровi вдалося переконати залишитися, - пригадує пенсiонерка. - В айкiдо немає жодних вiкових обмежень. Тут - такi цiкавi та рiзноманiтнi вправи, до того ж не травматичнi! Так, я навчилася правильно падати. Тож нi переломiв кiсток, нi розтягнення зв'язок. Крiм того, подобається, що в айкiдо треба постiйно думати. А що бiльше думаєш, то довше живеш, бо мозок активно працює. Гармонiя рухiв творить дива".  

Панi Нiна розповiдає, що свого часу їй дiагностували вегето-судинну дистонiю.   "Це було пiсля других пологiв, - каже. - Артерiальний тиск почав скакати. Що я зробила? Повернулася на бiгову дорiжку. Регулярнi тренування, марафони, напiвмарафони... Проблема зникла - без медикаментiв. Щоправда, iнодi болiли спина та ноги.   Сьогоднi ж я почуваюся молодшою, нiж тодi, коли вперше вийшла на татамi. Дехто з моїх колег пiсля виконання декiлькох вправ скаржиться на втому. Менi ж - хоч би хни. Тричi на тиждень тренуюся в залi, а ще- один раз впродовж декади бiгаю десятикiлометрову дистанцiю та зрiдка беру участь у напiвмарафонах".  

Жiнка всiм радить: якщо у вас болить спина, займайтеся айкiдо. Це змiцнить м'язи, ви забудете про проблеми зi здоров'ям.   До речi, панi Нiна каже, що вона - ще й дипломований викладач-тренер з айкiдо! Закiнчила курси пiдвищення квалiфiкацiї на кафедрi фiзвиховання схiдних єдиноборств. Писала контрольнi, дипломну роботу, складала iспити... Це було три роки тому.  

"Чи складно було атестуватись на другий дан?" - питаю насамкiнець цю впевнену в собi жiнку.   "Вiдверто кажучи, так. Мiжнародний семiнар проводили в Києвi. Приїхали найкращi спецiалiсти з Японiї та Європи. Моя технiка виконання вправ так вразила їх, що мене без вагань атестували, - усмiхається панi Нiна. - Ранiше я тривалий час намагалася просто повторювати якiсь рухи в айкiдо. Не розумiла фiлософiї бойового мистецтва. Тепер же розумiю, як можна самовдосконалюватися, i навiть мрiю поїхати до Японiї, щоби повчитися цього мистецтва".

Джерело:
До списку новин