загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

У Львові створили унікальний для України сайт для людей з вадами зору

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Тут можна завантажити книги, написані шрифтом Брайля, та подивитися мультики з  аудіодискрипцією.

У львівському осередку «Української спілки інвалідів» презентували сайт для слабозорих та незрячих користувачів. На порталі вони у зручний для себе спосіб можуть знайти корисну інформацію в галузі освіти, культури, соціального захисту, медицини.

Також є категорія «Аудіодискрипція», де розміщений відеоконтент для незрячих дітей.

Головна перевага сайту — в його навігації. Залежно від діагнозу і зорових можливостей, користувач може змінювати розмір шрифту (більше, менше) та колір фону, аби полегшити сприйняття (помаранчеві літери на блакитному тлі або білі на чорному).

Ще один плюс — це інформація, яку тут можна знайти. Наприклад, новини, що стосуються незрячих людей — про соціальні ініціативи, інклюзивну освіту, культуру тощо.

Окремої уваги варта бібліотека. У відповідній категорії знаходяться книги українських письменників. Файли відредаговані у програмі Ducsbery із рельєфно-крапковим шрифтом. Достатньо підключити брайлівський принтер, і за годину роботи будь-хто матиме готову книгу. Подібні послуги в Україні досі ніким не надавалися, запевняють автори проекту.

Окрім цього, у бібліотеці можна знайти книги та підручники у форматі DAISY (стандарт цифрового формату, що поєднує різні способи подання матеріалу: звичайний текст, аудіоматеріали та ілюстрації, — ред.).

У розділі «Аудіодискрипція» на маленьких глядачів чекає 26-серійний мультфільм «Лис Микита».

Проект повністю профінансовано департаментом розвитку Львівської міської ради. Його вартість — 77 тис. грн.

Адреса порталу — usi.org.ua

 

Джерело:
До списку новин