загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Стало відомо, скільки українцям коштує один законопроект у Раді

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Один законопроект у Верховній Раді України коштує українцям близько 500 тисяч гривень.

Про це в ефірі телеканалу «Еспресо» розповіла шеф-редактор порталу «Слово і Діло» Катерина Пітєніна.

«Цікаво, скільки нам коштують законопроекти. Ми дивилися в серпні минулого року, порівнювали кількість законопроектів, розроблених та внесених до парламенту, й порівнювали їхню вартість. У нас вийшло, що півмільйона гривень приблизно коштує один законопроект українцям. Це просто зареєстрований законопроект, не факт, що він буде ухвалений. Приблизно два мільйони гривень коштуватиме один ухвалений закон», – сказала Пітєніна.

При цьому шеф-редактор зазначила, що порівняно з іншими країнами українці витрачають не захмарні суми на одного нардепа.

«Минулого року подивилися на витрати Державного управління справами. Знайшли розділ про лікування та відпочинок народних депутатів і поділили на кількість працевлаштованих українців, які платять податки. У нас вийшла цікава статистика: кожен українець, який офіційно працює, щорічно витрачає 40 гривень на лікування наших чиновників, 5 гривень – на санаторії», – додала вона.

Так, на законодавчу діяльність буде витрачено 897,1 млн грн, на забезпечення функціонування парламенту – 771 млн грн, а на висвітлення діяльності народних обранців у ЗМІ – 61,6 млн (з яких публікації в «Голосі України» коштуватимуть 13,8 млн, а трансляції та виступи на телеканалі «Рада» оцінені в 47,8 млн грн).

 

До списку новин