загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Пенсіонери, які досягли 65-річного віку, отримають підвищену пенсію

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

З 1 січня 2018 року набрали чинності зміни до пункту 2 статті 28 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування».

Отже, особам, які досягли віку 65 років, мінімальний розмір пенсії за віком за наявності у чоловіків 35 років, а у жінок 30 років страхового стажу встановлюється в розмірі 40% мінімальної заробітної плати, визначеної законом про Державний бюджет України на відповідний рік, але не менше від прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, визначеного законом.

Розрахунок мінімального розміру пенсії проводиться від суми 3723 гривні. Тому для осіб, яким виповнилося 65 років, у яких є вищезазначений стаж, мінімальний розмір пенсії становитиме 1489,20 грн (3723 х 40%). Про це інформує відділ нагляду за правильністю призначення (перерахунку) та виплати пенсій.

Перерахунки пенсій проводяться територіальними органами Пенсійного фонду України автоматично, без додаткових звернень громадян.

Нагадаємо, віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко заявив, що в уряді розробляють механізм підвищення пенсійних виплат українцям з великим трудовим стажем і низькою пенсією.

 

Джерело:
До списку новин