загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Експерт пояснив, чи варто чекати українцям підвищення тарифів вже навесні

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

На початку року з'явилися розмови про те, що в Україні знову можуть зрости тарифи на комунальні послуги для населення.

На початку 2018 року Кабінет міністрів прийняв рішення скасувати свою постанову про порядок розрахунку вартості газу для побутових споживачів. Швидше за все, це означає, що уряд працює над новою формулою. Експерти розцінюють цю дію як передумову до підвищення вартості комунальних послуг.

Деякі з них кажуть, що комуналка подорожчає вже в до кінця зими, інші вважають, що це станеться пізніше. Про свою точку зору на можливе зростання тарифів в ефірі радіостанції “Голос столиці” розповів експерт з питань енергетики Андрій Герус.

Він зазначив, що ціна на газ встановлюється урядом, а НКРЕКУ.

“Тарифи на газ для кінцевого споживача – це ціна самого газу плюс вартість транспортування. Тому в принципі тарифне питання в НКРЕКУ і це рішення, яке прийняв уряд, не означають якась зміна або підвищення”, – зазначив Герус.

У той же час він сказав, що в проектах і пропозиціях облгазів за тарифами можна знайти певні положення, які говорять про те, що буде принаймні обговорення питання про підвищення вартості комуналки.

“Я думаю, що ця інформація буде обговорюватися публічно. Варто пам’ятати, що якщо підвищення і буде, то не раніше 1 квітня. Тому в січні, лютому і березні будуть обговорення”, – вважає експерт.

Герус підкреслив, що тарифи на газ не змінювалися в Україні досить давно, тому не слід обурюватися через можливе їх підвищення. При цьому він упевнений, що українці мають право обурюватися через зростання тарифів на воду.

“З 1 січня для 60 водоканалів, а це фактично 60 міст України, зросли тарифи на воду, і споживачі відповідно платять більше. Зросли тарифи на холодну воду і водовідведення. Зростання склало від 5 до 25%”, – нагадав Герус.

Олексій Мельниченко

 

Джерело:
До списку новин