загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Геніальна схема – не підвищувати пенсійного віку та водночас позбавити пенсіонерів права виходу на пенсію

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Андрій Рева учергове стверджує, що жодного рішення щодо підвищення пенсійного віку в Україні немає. У мене тільки одне запитання: на кого це взагалі розраховано?

Скажіть прямо: "Ми вважаємо народ неписьменною біомасою, тому, щоб нас не звинувачували в підвищенні пенсійного віку, ми зробимо це приховано, накрутивши мінімальний страховий стаж".

З 2018 року українець може вийти на заслужений відпочинок, маючи 25 років стажу і до 2028 року будуть щорічно підвищувати на один рік. У 2028 році, щоб отримати пенсію за віком, необхідно буде мати 35 років страхового стажу!

Немає стажу – немає пенсії, а немає пенсіонера – значить, немає і навантаження на Пенсійний фонд. 

Геніальна схема – не підвищувати пенсійного віку та водночас позбавити пенсіонерів права виходу на пенсію!

А тепер розберімося, хто в нинішніх умовах може надати 35 років стажу. Отже, усі ми пам'ятаємо, як відразу після розпаду Союзу у країні зупинилися тисячі заводів, фабрик і підприємств, а мільйони українців залишилися без робочих місць.

Страшні роки. Розвалилися колгоспи. Багато людей жило та досі живе коштом підсобного господарства. Люди заробляли собі на хліб, працюючи без трудової книжки. Чи добре це? Однозначно ні.

Але держава перестала піклуватися про цих людей, замість цього прийшов роботодавець, який не став офіційно оформляти з ними трудові відносини. Чи можна зараз когось звинувачувати в тому, що десятиліттями в Україні платили зарплати в конвертах?

Держава спочатку зобов'язана створити умови, за яких роботодавцю та найманому працівникові стане вигідно оформляти стосунки офіційно, і лише після цього піднімати страховий стаж. Звідки його сьогодні візьмуть люди, які в 90-ті не по своїй волі опинилися без роботи, викинуті напризволяще? Зараз мова йде саме про них!

Віталій Журавський

 

Джерело:
До списку новин