загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Значні штрафи: скільки будуть платити українці за невідсортоване сміття

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

В Україні штраф за невідсортоване сміття може досягати 3400 гривень.

ЗАКОН. Згідно з нормою Закону України «Про відходи», який набув чинності 1 січня 2018 року, українці зобов’язані сортувати побутові відходи на папір, скло, пластик, метал або органічні відходи, після чого викидати їх у відповідні контейнери. За недотримання встановлених законодавством правил, громадян притягатимуть до адміністративної відповідальності.

ШТРАФИ. У разі першого порушення, фізичні особи повинні будуть заплатити від 340 до 1360 гривень, а особи посадові або суб’єкти підприємницької діяльності заплатять від 850 до 1700 гривень штрафу. У разі повторного порушення, ці суми будуть збільшені до рівня 1360-1700 гривень і 1700-3400 гривень відповідно.

Правила сортування: які відходи приймають для вторинної переробки

СОРТУЄМО ПАПІР

Переробці підлягають: білий папір, картон, пакувальні коробки, пакети з паперу, флаєри, листівки, газети, журнали, зошити і альбоми для малювання.

Для переробки не підходять: вироби з переробленого паперу (наприклад, лотки для яєць), змішана упаковка (Tetra Pak, Pure Pak), магазинні чеки і транспортні квитки, папір з клійкою поверхнею, також ламінований і господарський папір.

На переробку візьмуть сухі і чисті паперові відходи. Пакувальний папір не повинний містити залишків їжі.

СОРТУЄМО СКЛО

Переробці підлягають: банки, пляшки, а також бита тара і віконне скло.

Для переробки не підходять: армоване скло, дзеркала, кришталь, кераміка, а також жаро- і ударостійке скло.

Тару для переробки необхідно підготувати. Пляшки і банки повинні бути вимиті і висушені. Також з них необхідно зняти всі етикетки.

СОРТУЄМО ПЛАСТИК

Переробці підлягають: пляшки (з маркуванням PET або PETTE), пляшки і флакони (з маркуванням HDPE, PEHD, PE), а також кришки, поліетилен (у вигляді плівки), поліпропілен (у вигляді плівки, флаконів або контейнерів), полістирол, упаковки Tetra Pak, Pure Pak.

На переробку не приймуть: непрозорі кольорові пляшки PET чорного, білого і жовтого кольорів, пластик без коду переробки, ПВХ, а також обгортки від цукерок, коктейльні трубочки і зубні щітки.

Пластик для подальшої переробки необхідно вимити, висушити і спресувати.

Про маркування пластику можно дізнатися ТУТ.

СОРТУЄМО МЕТАЛ

Переробці підлягають: бляшані банки від консервів, чаю, кави, цукерок, алюмінієві банки від напоїв і пива, бляшані кришки, фольга і аерозольні балончики.

Для переробки не підходять: небезпечні відходи (батарейки, акумулятори), фольга із залишками їжі.

Перед тим як відправити алюмінієві і бляшані банки в сміттєвий контейнер, їх необхідно вимити, висушити і по можливості зім’яти.

 

Джерело:
До списку новин