загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Історія українки, яка стала останньою принцесою Кореї

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Українка Юлія Муллок стала останньою принцесою Кореї. Такого повороту долі донька українських емігрантів не могла собі уявити навіть у мріях. Жодних принців проста дівчина не чекала, тим більше таких.

У 1958 році вона працювала в одній із кращих архітектурних компаній Нью-Йорка, яка розробляла легендарну скляну піраміду для Лувра. Коли в їхньому офісі з’явився харизматичний Ї Ґу — випускник Масачусецького університету – особливої уваги не звернула. Тим більше, що й так хотіла звільнятись і переїжджати до Іспанії. Залишалось тільки продати квартиру, тож українка розклеїла у своєму районі оголошення. Оглянути приміщення несподівано прийшов той самий принц Ї Ґу.

Але замість того, щоб підписати договір про купівлю, попросив залишитись у Штатах. Заради нього. Пара почала зустрічатись. Батьки Юлі були здивовані вибором доньки, але коли кореєць озвучив пропозицію одружитись українською мовою, заперечувати не стали. Того ж року пара побралась в українській церкві в центрі Нью-Йорка.

Утім, у Корею подружжя переїхало не відразу. Ї Ґу справді був принцом, але їхня династія вже не мала жодного впливу. З монархії країна перетворилась на президентську республіку, усі королівські маєтки націоналізували. 1963-го королівській родині дозволили приїхати на батьківщину тільки тому, що було зрозуміло — владу вони вже не повернуть.

Юля займалась благодійністю в сиротинцях і почувалась абсолютно щасливою. Єдине, що її засмучувало – подружжя не могло мати дітей і навіть всиновило сироту. Втім така ситуація не влаштовувала батьків принца. Щоразу йому натякали, що така жінка не достойна бути з нащадком славетної династії.

Через 20 років спільного життя пара таки розлучилась. Ні Ї Ґу, ні Юля більше так і не одружилися. Нащадок королівської родини переїхав до Японії, а остання принцеса Кореї ще багато років жила в Сеулі — місті, що подарувало їй найприємніші моменти життя.

Джерело:
До списку новин