загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Квартира у спадок: українцям пояснили, як правильно ділити майно

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Як поділити речі, що знаходяться в квартирі, вписаній в заповіт, і що буде зі спільно нажитим майном, яке не вписане в заповіт.

“Я овдовіла після 35 років офіційного шлюбу. Після смерті чоловіка його син від першого шлюбу не тільки хоче виселити мене з квартири, де жили ми з чоловіком, але і відібрати всі спільно нажиті нами речі. Виселитися я не проти, оскільки  у мене є своя квартира, а це квартира чоловіка, куплена ним до нашого шлюбу і її він заповів синові. Але, наскільки знаю, спільно нажите в шлюбі майно, що перебуває в квартирі, належить вдові або вдівцеві. Роз’ясніть, будь ласка, чи маю я право, виселившись, забрати з собою всі наші речі? ” – Марія Голаніна, г. Киев.

Відповідає Діна Дрижакова, директор ЮК “Прима лідер груп”:

І син, і вдова померлого є спадкоємцями першої черги спадкування. Згідно ч. 1 ст. 60 Сімейного кодексу України, майно, нажите сім’єю спільно під час шлюбу, є спільною власністю, і належить чоловікові і дружині в рівних частинах. Цивільний кодекс України в статті 1279 передбачає, що спадкоємці, які до відкриття спадщини, проживали з померлим не менше року однією сім’єю, і спадкоємці, які разом із спадкодавцем були співвласниками майна, мають переважне право перед іншими спадкоємцями на виділ їм у натурі цього майна, в межах їхньої частки у спадщині, якщо це не порушує інтересів інших спадкоємців.

Виходячи з вищевикладеного, ви, як дружина померлого, маєте пріоритетне право на речі, які знаходяться в квартирі і були спільно нажиті з чоловіком. Особливо з урахуванням того, що син від першого шлюбу навряд чи з вами проживав. Тому ви можете залишити щось по своєму бажанню, а можете нічого не залишати – маєте право. Навряд чи навіть судовий розгляд допоможе відсудити у вас майно. Однак вам потрібно провести опис, оскільки  напевно у сина чоловіка є ключі від квартири. В такому випадку збереження і неушкодженість речей може бути під питанням. Для більшої переконливості можете зробити фото або відеофіксацію і покликати в свідки сусідів або когось, хто бував в цій квартирі.

 

Джерело:
До списку новин